inmediasres mediji POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Grupno dojenje sa svrhom: Prosvjed za opravdano pokazivanje grudi na javnom mjestu

Udruga Roda poziva majke koje doje svoju djecu da se pridruže akciji grupnog dojenja koja se organizira u Zagrebu, na Zrinjevcu, u subotu 3. listopada tekuće godine točno u podne, ne bi li podržali njihov prosvjed i akciju vezanu za dojenje beba u javnosti. Grupnim dojenjem šalje se poruka da je dojenje u javnosti dobrodošlo i da nijedna majka ne bi smjela doživjeti neugodnosti zato jer doji svoje dijete izvan svojeg doma. Ograničavanje žene na dojenje u intimi šteti i trajanju dojenja, i doprinosi stavu žene o dojenju kao nečem što ih ograničava.

Ovakve akcije provode se diljem svijeta, a u Zagrebu će se organizirati u partnerstvu s Gradskim uredom za zdravstvo i drugim udrugama koje se bave dojenjem u okviru kampanje DOJENJEZAKON, kao aktivnost Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici 2015.-2017. Grada Zagreba.
Na štandovima će od 11 do 13 sati roditelji moći dobiti informacije o dojenju i različite edukativne materijale, letke i brošure. Uz Rodine savjetnice za dojenje, na štandovima će biti i IBCLC savjetnice, LLLI savjetnice, savjetnice sa Telefončića, patronažne sestre i primalje.

Na javnom dojenju okupit će se i one majke koje doje na javnim mjestima ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice. Dojiti se može svugdje u gradu: na ulici, na klupi, dok čekate u redu pošte ili sjedite u tramvaju ali vjerojatno je najljepše opustiti se na travnjaku i predahnuti dojeći. Ako to već niste, ove godine dojiti možete na Zrinjevcu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame