Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

Seven That Spells: Future Lords – kult najboljeg rock benda Hrvatske

Kakvi Future Lords? Ovo je gospodarenje samo takvo.

Kad posluhnete prvih par minuta ubojitog bubnjarskog rešetanja praćenog nemirnim gitarističkim rif mitraljiranjima neće vam biti jasno kako je moguće ovako nešto ubojito dolazi iz Hrvatske kao izvorišta. Koja je apsolutno nebitna u cijeloj priči osim kao lokacijski pojam za Google Maps.

Seven That Spells su koljači. Instrumenata i strukture pjesama. Našiljeni na atmosfersko psihodelično razvaljivanje. Instrumentalno posloženi između psihodeličnih i krautrockerskih taktika u potezu od Pink Floyda, Cana, pa do stoner rockerskih mehanizama kakvih se rani Kyuss ne bi posramili. Sve s ciljem dobijanja iznimno efektnog i impresivnog zvučnog zida, na koji kreće višeglasna vokalna mantra čija repetitivnost ima za svrhu opijanja slušatelja. Uz konstantni, do pola pjesme neprekidni udarački tempo i vožnju kroz apsolutno nepredvidljivo skretanje u smjeru konstantnog pritiska slušatelja za zid. Ova količina presije najavljuje treći i finalni dio krautrockerske im trilogije albuma “The Death And Resurrection Of Krautrock” najavljene za siječanj iduće godine. Ako je iole nalik prvom materijalu, već početkom godine imat ćemo kandidata za najopasniju beštiju godine.

Uz mračne tamnoplave animacije prelijevanja minerala i nalik kompjuterski generiranih stijena u izvedbi tandema Filip Ugrin i Drumwitch Mine Petrović, video na najednostavniji efektizira zvučne uzbune. Voljeli nevoljeli ovo je nešto o čemu se morate odrediti. Vrlo moćno i glasno. Ima obličje zvijeri koje se dozvoljeno bojati. I diviti joj se s razumne udaljenosti. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame