Aktualno Glazba inmediasres

Max Emanuel Cenčić obilježava godišnjicu rada u HNK

Svečani koncert slavnoga kontratenora  Maxa Emanuela Cenčića održat će se u četvrtak, 21. rujna u 19:30 u HNK u Zagrebu.
Max Emanuel Cenčić smatra se jednim od najznačajnijih i najsvestranijih kontratenora današnjice. Slavu je stekao pjevajući baroknu glazbu – tehnički briljantno, istodobno moderno i emocionalno zanimljivo. Nastupao je svjetskim opernim kućama (od Bečke državne opere do Carnegie Halla u New Yorku) i surađujući s nekima od najvećih dirigenata specijaliziranih za baroknu glazbu.

Na početku karijere pjevao je s Bečkim dječacima kada su ga prozvali „čudom od djeteta“. Godišnjicu umjetničkoga rada odlučio je obilježiti  svečanom koncertnom izvedbom Orfeja i Euridike Christopha Willibalda Glucka pod ravnanjem maestra Nikše Bareze na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta gdje je i započeo svoj profesionalni rad. Nakon izvedbe bit će organiziran razgovor s Maksom Emanuelom Cenčićem, uz izložbu te video projekcije njegovih najuspješnijih opernih kreacija. Razgovor će voditi glazbeni publicist Zlatko Madžar. Sljedeće večeri, 22. rujna bit će ponovljena koncertna izvedba Gluckova Orfeja i Euridike također pod ravnanjem maestra Bareze, dok će u istoj ulozi Orfeja nastupiti nacionalna prvakinja Opere HNK Dubravka Šeparović Mušović.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame