Aktualno autorski tekstovi inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO Zabava

Otvoreno pismo i apel Vladi RH: Porez na glupost – najizdašnije davanje na ponos svih građana Hrvatske!!!

“Na žalost ne možemo napisati Poštovani Predsjedniče Vlade, kao ni ostali dužnosnici,

razlozi su Vam, naravno, jasni. No, to je pitanje neke druge teme.

Kao i svaki lojalni građani koji žele napredak i boljitak svojoj domovini, tako se i redakcija najstarijeg nacionalnog pop kulturnog magazina složila u namjeri apelirati na Vas ne bili ste uspjeli popraviti nacionalni  budžet vrlo izdašnim porezom za čiju osnovicu i uz najmanju moguću stopu možete bitno popraviti državnu blagajnu, a na sreću svih građana Hrvatske.

Naime, kako ste i sami uvidjeli ne baš ekstatične reakcije građana na Vaše pokušaje uvađanja i najava poreza na nekretnine, na automobile starije od deset godina, na mobitele i tako dalje. Postoji jedna vrlo izdašna kategorija zajednička svim građanima Republike Hrvatske koji pristaju na situaciju koju diktirate. Sociološka je kategorija i karakterizira je stanje odamrlo intelektom – u narodu poznatije kao glupost.

Porezom na glupost bitno biste utjecali na opće raspoloženje inače vickastih i dovitljivih Hrvatica i Hrvata, a s obzirom da se nitko od poreznih obveznika, punoljetnih građanki i građana Hrvatske koji se broje u milijunima, ne bi volio osjećati jako glupim, dovoljno će bit oporezivanje stopom od recimo 5% svakog honorara, plaće, donacije ili drugih vrsta prihoda. Tako će jedinična mjera za glupost moći biti uvedena i kod Guinessove knjige rekorda, pa kad se želi reći reći koliko ste glupi, prvi odgovor biti – glup sam 5 Hrvata. Zamislite i promotivne i marketinške mogućnosti koje bi uz turizam i kulturu i sportske ambasadore mogli razviti patentirajući glupost kao relikvij i sui generis karakterističan i copyright protected samo za ovo naše područje Lijepe Naše od Čakovca do Dubrovnika i Umaga do Vukovara. A naravno da razumijete kategoriju mogućnosti šaljenja na vlastiti račun, to je prema naučnim istraživanjima i znanstvenim tezama mnogih doktorskih radnji, dokaz inteligencije. Pa koliko bi vicevi o dokazano i pečatirano glupim Hrvatima još s pečatom njihove Vlade Lijepo snažili državni budžet i bitno popravili ekonomiju. 

Kategorija mehanizam uvađanja poreza na glupost je vrlo zahtjevan proces pa kako bismo spriječili dosad pokazane redundantnosti u djelovanju Vaših ministara, kompletan, do detalja raspisan projekt i prijedlog, predstavit ćemo Vladi Republike Hrvatske kad nam ukažete povjerenje organiziranjem sastanka na kojem bi Vam naši stručnjaci prezentirali načine i modele uvođenja i zbiranja poreza na glupost hrvatskih građanki i građana, a da pritom imate apsolutnu podršku, povjerenje i minimizirane negativne reakcije javnosti na nove namete.

U očekivanju Vašeg odgovora, zahvaljujemo na pažnji i vremenu. Bilježimo se bez štovanja.

Lijepi pozdrav,

Glupani iz Redakcije DOP Magazina”

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame