Aktualno inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz teatar

“Dođite pa mi zabranite”: Kulturnjački bunt Borisa Svrtana protiv odgode Noći kazališta

Revoltiran činjenicom da je Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek stala uz stranu prosvjeda Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na zahtjev u kojem su tražili odgodu datuma održavanja manifestacije “Noć kazališta” koja se tradicionalno održava treće subote u mjesecu studenom, ove godine 18. studenog, ravnatelj kazališta Gavella Boris Svrtan se pobunio.

Ove godine bi značilo da se ova kulturna manifestacija poklapa s Danom sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18. studenog, zbog čega je udruga UHBDR91. zatražila odgodu održavanja Noći kazališta. Odgoda je prihvaćena što je izazvalo dosta povika i zgražanja javnosti.

Jedan od onih koji ne namjerava ostati na Facebook statusu je i glumac i ravnatelj zagrebačkog kazališta Gavella Boris Svrtan, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Mislim da se Noć kazališta treba vratiti na prijašnji datum. 18.11. Baš zbog Vukovara i Škabrnje…snaga duha je ono što nas je održalo…osim oružja kojim smo se branili. Oni koji su tražili zabranu ne razumiju ni život ni kazalište i neće nam zabranjivati ništa. VLADO GOTOVAC je zbog zabrane govora ležao 6 godina u sramotnom logoru. Ja ću igrati “Moj slučaj” i to će biti na Noć kazališta 18.11. Gospodo, dođite pa mi zabranite😊….Moja mala Hrvatska,tako rijetko radosna…Gotovčev stih kojim pozivam sve da vratimo datum na 18.11…ima jos jedan vladin stih…Mali podzemljari vukovarski sijedi čuvaju slike svih mrtvih svojih…. To ću izgovarati 18.11. i pozivam sva kazališta da učine isto…igraju svoje predstave…kao sto su radili i u ratu… Ravnatelj sam i glumac Kazališta Gavella”

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame