Aktualno Glazba inmediasres POP COOLTURA

Nagrađeni mladi Papandopulanci

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog završeno je 6. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a ocjenjivački sud proglasio je dobitnike u pet kategorija. Uz prisustvo stranih gostiju iz EU, kratkim koncertom prvonagrađenih obilježen je i Međunarodni dan glazbe.

Najbolji mladi glazbenici 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo su: trubač Luka Buljan, trombonist Ivan Mučić, pjevačica Darija Auguštan i pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar. U kategorijama tube i roga prva nagrada nije dodijeljena.

Od utemeljenja Natjecanja 2012. godine u četverogodišnjem ciklusu održana su natjecanja u 20 kategorija. Ove godine mladi hrvatski glazbenici natjecali su se u kategorijama: solo pjevanje, glasovir, rog, truba, trombon i tuba. Natjecanje se održalo u tri izlučna kruga, a najbolji natjecatelji uz novčane nagrade dobili su i posebne nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog  skladatelja.

Svi nagrađeni dobili su i mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala te studijskog snimanja za Hrvatsku radioteleviziju, dok su svi prvoplasirani osvojili solistički nastup.

Prvonagrađeni mladi glazbenici nastupit će na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem mo Uroša Lajovica u četvrtak 26. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19,30 sati.

U proteklih pet godina Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo zaista je uspjelo pomoći odabiru i pripremi najboljih mladih glazbenika, što dokazuju i sami nagrađeni, koji su nakon Natjecanja ostvarili niz nastupa te osvojili zapažene nagrade na međunarodnim natjecanjima u čemu im je, prema njihovim izjavama, ovo natjecanje bilo od neprocjenjive važnosti. Većina njih zauzela je svoje mjesto u samom vrhu hrvatskog reproduktivnog umijeća te su postali prepoznatljiva imena glazbene scene.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame