Aktualno inmediasres POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz SVAŠTARA Tehnologija

Steora: pametna klupa budućnosti – made in Hrvatska kakvu želimo

Steora je pametna klupa nove generacije, koja koristi solarnu energiju kako bi pružila konkretna rješenja za rastuće urbane probleme.

Idealna je za gradove, parkove, zračne luke, marine, trgovačke centre i reprezentativne poslovne centre. Steora sadrži različite mogućnosti, od pametnog USB punjenja, mobilnog interneta i informiranja građana pa sve do prikupljanja informacija i zarade putem oglašavanja.

Patentirao ju je mladi poduzetnik Ivan Mrvoš iz Solina koji svoj izum i patent upravo predstavlja po svijetu. Radi se o prvom predstavljanju na turneji pokazivanja klupe potencijalnim novim interesentima koji bi omogućili proboj na nova tržišta, a u sklopu koje će jedan hrvatski izvozni proizvod – pametna klupa Steora. Klupa je na turneji po odabranim hrvatskim veleposlanstvima u Europi u kojima će biti izložena po tjedan dana. Njegova tvrtka Include trenutno zapošljava 40 djelatnika i najveći je hrvatski proizvođač smart klupica.

Autonomnost rada

Steora svu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi. S najvećim kapacitetom baterije na tržištu, 110Ah, Steora koristi duboke cikluse punjenja i pražnjenja kako bi optimalno koristila baterije tijekom cijele godine. Pažljivo upravljajući potrošnjom energije, Steora ima autonomiju od 2 dana bez punjenja zimi i 5 dana bez punjenja ljeti.

Kontrola temperature

Steora ima ugrađen sustav hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima. Četiri velika ventilatora i poseban dizajn omogućuju optimalnu cirkulaciju zraka, odnosno zadržavaju temperaturu površine za sjedenje na ugodnoj razini u slučaju da vanjska temperatura prijeđe 30ºC.

Osvjetljenje

Steora ima ugrađeno ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uvjetima. Klupa osvjetljava prostor u krugu od 2 metra, omogućujući korištenje bez obzira na vanjske izvore osvjetljenja.

 Mobilnost

Energetska autonomnost omogućuje jednostavno ugrađivanje i premještanje, bez potrebe za posebnom infrastrukturom, strojevima ili kabelima. Steora se samo smjesti i spremna je za korištenje!

 Automatsko ažuriranje

Steora je neprestano povezana na internet te automatski ažurira svoj softver, bez potrebe za fizičkom intervencijom.

 Prikupljanje informacija

Steora sadrži ugrađene senzore koji prikupljaju različite informacije, uključujući vremenske uvjete, broj korisnika i funkcioniranje sustava. Navedene informacije mogu biti vrlo korisne vlasnicima, bilo da je riječ o gradovima, urbanistima ili upraviteljima zelenih površina.

Solarna energija

Solarni paneli, razvijeni posebno za Steoru, stvaraju i do 110 W električne energije po satu. Smješteni su ispod površine za sjedenje, a veličinom i efikasnošću omogućuju maksimalnu iskoristivost sunčeve energije.

 Punjenje uređaja

Steora je opremljena samostalno razvijenim uređajima za bežično punjenje pametnih mobitela i satova novije generacije. Također, ima dva pametna USB priključka s izlaznom snagom od 10W, koji omogućuju brzo i sigurno punjenje mobilnih uređaja.

 Mobilni internet

Superbrzi 4G internet je stalno dostupan u blizini klupe. Moguće je ograničiti promet po korisniku kako bi svi korisnici imali jednak pristup. Također je moguće osigurati internet pakete u suradnji s vodećim pružateljem telekom usluga u zemlji.

 Zaštita od vandalizma

Steora je pričvršćena za pod i zaključana kako bi se spriječilo neovlašteno otvaranje. Instaliran je i sofisticirani sustav praćenja, koji omogućuje lociranje klupe u svakom trenutku. U slučaju gašenja, krađe ili problema u funkcioniranju Steora, odmah ćete biti obaviješteni od strane našeg sustava koji prati rad svih klupa.

 Visoko kvalitetni materijali

Visoko kvalitetni materijali osiguravaju zaštitu od vremenskih nepogoda, hrđe i vandalizma. Suvremeni kompozitni materijali u kombinaciji s jednostavnim, minimalističkim dizajnom garantiraju kvalitetu i nakon nekoliko godina korištenja.

 Dizajn

Sve Steorine napredne mogućnosti prezentirane su kroz modernu i bezvremensku estetiku. Zbog svog minimalističkog izgleda, Steora se savršeno uklapa u svaki ambijent, bilo da se radi o užurbanom gradu ili nacionalnom parku.

Koliko je klupa velika i teška?

Dimenzije klupe su:

  • Visina – 51.2 cm
  • Širina – 45 cm
  • Duljina – 178 cm
  • Težina – 88 kg

Steora se u potpunosti uklapa u standardne dimenzije uličnih klupa; omogućuje sjedenje za četiri osobe istovremeno. Visina klupe je određena kako bi unaprijedila udobnost i smanjila potrebu za naginjanjem. Steora nema naslon, koji otežava punjenje solara.

 Kako se klupa postavlja?

Steora se na pripremljenu lokaciju postavlja brzo i jednostavno. Probuše se dvije rupe u podu, stave se tipli, zatim klupa, a potom se sve učvrsti i zatvori. Podloga treba biti tvrda; idealni su beton, asfalt i kamen. Bitno je da ispod podloge nema nikakvih instalacija, poput struje, vode ili telefona. Nakon što se klupa postavi, potrebno ju je povezati na internet, čime postaje potpuno spremna za korištenje.

 Što pokriva garancija?

Ako tijekom ispravne montaže, uporabe i rukovanja dođe do kvara na proizvodu, možete koristiti prava iz jamstva – pravo na popravak ili, ako to nije moguće, pravo na zamjenu za ispravan proizvod. Prilikom dostave klupe, dobit ćete jamstveni list. Jamstvo obuhvaća sve slučajeve u kojima je uzrok kvara u samoj klupi ili u djelovanju atmosfere, a brzina intervencije našeg servisa je 48-72 sata.

Klupe imaju standardni jamstveni rok od 2 godine. Taj rok se može produžiti za još 2 godine uz nadoplatu.

 

 

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame