Celebrities inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO

Agrokor calling: Todorić i 15 direktorskih patuljaka

Internacionaliziran je Todorićev slučaj. Associated Press i Reuters, najveće svjetske novinske agencije pišu o slučaju padu domaćeg tajkuna broj 1.

Čovjeka čije je gospodarsko carstvo zapošljavalo oko 60 000 ljudi i koji je trenutno nedostupan hrvatskim pravosudnim organima kako bi ga priveli na obavjesne razgovore. I dok je upravljanje Agrokorom preuzela Vlada RH  s druge strane Todorić optužuje Vladu RH za politički progon. Trenutno se provode akcije hapšenja 15 Agrokorovih direktora zbog ekonomskog kriminala i prevare.

Agrokor je dosadašnjim poslovanjem “zaradio” nešto manje od 6 milijardi E dugova, što je 6 puta više od imovine, te da je najveći dug od 1, 1 milijardi E usmjeren ruskoj Sberbanci. “Hrvatske vlasti pokušavaju spasiti Agrokor kako bi se izbjegle posljedice za gospodarstvo i spasili deseci tisuća radnih mjesta. Parlament je hitno izglasao zakon koji bi državu zaštitio od propasti velikih kompanija. Todorić je izgubio upravljačka prava, ali je ostao vlasnik Agrokora”, pišu agencije.

Zabava na hrvatski način.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame