inmediasres mediji showbiz

TV Cigla: Todorić, Blade Runner i sloboda govora

Vrlo je interesentan bio kraj emisije „Peti dan“, gdje je treća tema bio film „Blade runner 2049“. Nažalost, zadnja tema prečesto dobija premalo vremena, ovaj put samo desetak minuta i prava je šteta što nije bilo vremena za raspravu, već samo za pojedinačne impresije. Aleksandar Musić bio je najbolji, rekao je da obožava 1. film, a da 2. ne uspijeva u svemu, jer Harrison Ford stalno glumi istu ulogu, kao i Ryan Gossling (misterozni lik u filmu „Drive“), da je jedino Jared Leto inovirao sebe. Za kraj je izjavio legendaran komentar, da je redatelj Villeneuve ustvari Nolan za nešto profinjenije, ali i dalje Terrence Mallick za siromašne!

U odličnoj, live emisiji „Špica riva korzo“, u razgovoru s Danijelom Despotom i Martinom Validžić (koji uživo funkcioniraju genijalno!) gostovali su Siniša Škarica, grupa Vatra, Anđelo Jurkas i mnogi drugi, rokenrola napretek. Nakon medijske frke oko protesta desničarskih pojedinaca i grupa zbog Jurkasovog zafrkantskog fejs statusa prije par godina, očito je da (još) nije došlo do otkazivanja (neugovorenog, nepotpisanog) anganžmana u emisiji, jer mu je prošli petak išao prilog u emisiji „Daj pet“, gdje već nekoliko tjedana dvije poznate osobe uvaljuje u razne (ne)prilike, u, nažalost, premalo vremena – trebala bi to biti samostalna emisija.

Cirkus Todorić i dalje je u našem gradu, državi, spektakl oko upada u Todorića dvore prvi je provalio RTL, rano ujutro, pa i hapšenja 12 agrokorovih apostola, potom i brzopoteznog puštanja na slobodu. Dolazak sinčića (kad je bilo jasno da ni njega neće hapsiti) više nije bio toliko zanimljiv, kao ni raspisana tjeralica za (samo) Ivicom Todorićem. Slijedi li nam uskoro i ukidanje Povjerenstva za Agrokor, ostavka ministra financija Marića, otkaz sluškinji u vili Canjuga…

Video junak tjedna ipak je „evropćanin“ Juncker, koji je štipnuo našeg premijera za pozadinu, i to u  vrijeme dok je davao izjavu našim televizijama!? Hoće li uskoro Plenković štipnuti Marića, ili će to ispasti običan, politički „vritnjak“? Ili im svima i dalje možemo staviti samo – soli na rep? Naravno, K-sol! (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
„Treći format“ (HTV3)
„Špica, riva, korzo“ (HTV2)
„Daj pet“ (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame