Aktualno Glazba POP COOLTURA

Cinkuši feat Teta Liza: Vuprem oči – posthumni spotovski pjev legendarne pjevačice

Posthumno podsjećanje na iskonski međimurski etno je naknadno objavljen spot na ne tako frišku pjesmu, suradnju Cinkuša i Tete Lize.

Spot je sniman u Međimurju, baš u kraju iz kojeg dolazi Teta Liza. Režiju potpisujem Vanja Nikolić, kameru je radila Anamarija Marinov, dok je glumica Nives Lukanec. Spot je poduprla Međimurska županija novčanom donacijom kroz program promicanja kulture Međimurske županije.

Redatelj Vanja Nikolić kaže: “Video prati jedan dan u životu djevojke koja živi sama na selu. Režijska ideja bila je približiti slike ruralnog kraja uglavnom urbanoj mlađoj populaciji, pokazati neke pomalo zaboravljene rituale seoskog života, a kroz pitoreskni međimurski krajolik dočarati ljepotu melodije. Tekst, koji je tipičan za narodnu pjesmu iz Međimurja, natopljen je tugom i govori o ljubavi. Kroz Nivesinu glumu, probali smo više dočarati taj dio pjesme. Sama je, ne pojavljuju se druga lica, iako nas konstantno progoni osjećaj da je još netko tu. Anamarija je odradila odličan posao, kamera je većinu spota u pokretu, dok statični kadrovi rade kontrast između ta dva izražajna sredstva. Boje su sanjive, pomalo odlaze u sepiju i dobro prikazuju prirodu u pozadini. Dugim montažnim sekvencama probali smo dočarati tempo pjesme i gledatelja još više uvući u uradak”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame