inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM showbiz Zabava

Joža Manolić: The Faca – čovjeka za sve režime i vremena

Puno je Hrvatska imala šefova i wiseguysa, ali nitko neije do koljena Josipu Manoliću, čovjeku svih vremena i režima. U 97.-oj godini još uvijek sjajnog mozga i pamćenja (boljeg od Luke Modrića, rekli su cinični).

Josip Manolić rođen je u selu Kalinovcu kraj Đurđevca, 22. ožujka 1920., hrvatski političar, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske te bivši visokopozicionirani pripadnik UDBE. Uglavnom faca koja zna sve o svima i kojeg se boje. Pojavio se jučer na svjedočenju o Ivici Todoriću i Agrokoru pred Saborskim istražnim povjerenstvom.

Njegova se performansa dotakao i Zoran Šprajc u svojoj emisiji na RTL-u. “Amaterska kazališna skupina koja nastupa pod nazivom ‘Saborsko istražno povjerenstvo’ u saboru je održala svoju drugu predstavu. Kazališna trupa sastavljena uglavnom od naturščika danas je kao gosta na svoju predstavu pozvala doajena hrvatskog glumišta 97-godišnjeg Josipa Manolića. Pred gospodinom Manolićem i televizijskim kamerama glumili su istražitelje koji tobože rješavaju neki važan slučaj. Gospodina Manolića i kazališnu publiku pokušali su impresionirati ozbiljnim i zabrinutim glasom i pitanjima koja su sugerirala povijesnu važnost njihove misije”. Kazališni kritičari odmah su primijetili da je za takvu amatersku skupinu to možda ipak bio preambiciozan glumački zadatak, obzirom da je gospodin Manolić u životu odigrao više uloga nego što su oni promijenili pelena. Premda zbog poodmakle dobi nešto slabije čuje, a čuje samo ono što želi čuti, i kaže samo ono što želi kazati, g. Manolić je demonstrirao kako izgleda nastup pravog glumačkog asa, žive legende glumišta koja je na kraju opčinila i svoje mlade kolege”.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame