Aktualno Celebrities Festivali Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz

Predavanje na MAKK-u: Glazbenice o mitovima i tajnama glazbenog biznisa

Žensko je pismo, hvala na pitanju, dobro, no kako je ženama u hrvatskoj glazbenoj industriji 2017. te kako danas glazbenice „postaju i opstaju“ u odnosu na svoje muške kolege? Koliko je ta industrija „muška igra“ i može li se u Hrvatskoj javno govoriti o mobbingu među glazbenicima? U kojim je slučajevima glazbenicama lakše nego glazbenicima te na koji način rušiti staklene stropove u toj sferi kulturne i kreativne industrije?

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja, dat će sudionice panel diskusije „Ruž na mikrofonu: ženski tragovi u glazbi“ prvog dana MAKK konferencije, 23.11.: Mia DimšićMeri JamanArjana KunštekInes Prajo i Antonija Šola. Poznatim autoricama i glazbenicama pridružit će se i moderatori Aljoša Šerić, autor Pavela, te Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a i urednik programa konferencije.

Jedna od panel diskusija nadolazećeg MAKK-a je i ona pod nazivom „Kreativnost u obrazovanju“. Svoje sudjelovanje potvrdili su Nenad Bakić, guru STEM revolucije, Boris Jokić, sociolog i bivši voditelj kurikularne reforme, Aleksandar Battista Ilić, dekan Akademije likovnih umjetnosti, Sandra Frančišković, ravnateljica Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva te predstavnici ministarstava kulture i znanosti.

Podsjetimo, peto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK održat će se 23. i 24 studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Među dosad najbrojnijim sudionicima konferencije nalaze se Zlatan Stipišić GibonniHusein Hasanefendić HusBoris JokićNenad Bakić, ministri kulture i financija, Nina Obuljen Koržinek i Zdravko Marić, zatim instrumentalni duo Bow Vs Plectrum, pravni stručnjaci Romana Matanovac VučkovićIgor Gliha te mnogi drugi kreativci i eksperti iz područja intelektualnog vlasništva.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame