Aktualno Glazba mediji POP COOLTURA Zabava

Radio Student razvalili crowdfunding kampanjom i slave godišnjicu

U petak 24.11. u Močvari za slušatelje Radio Studenta uz DJ-e Radio Studenta povodom uspješno izvedene crowdfunding kampanje “Nek se daleko čuje” za konstrukciju novog odašiljača i povodom 21. rođendana nastupaju Šumski, (The) Lesser Men, Šumovi protiv valova i Seine.

Veterani zagrebačke undeground scene, Šumski, osnovani su 1991., od kada uporno krivudaju svojim Šumskim putevima ne obazirući se previše na glazbene trendove. Nakon donedavne duže pauze, bend se vratio i nastavio svoje glazbeno poigravanje s pop elementima i eksperimentiranje s glazbom koja premošćuje žanrovske okvire. Iza njih su četiri albuma (Lov na vile 1993., Safari 1995., Baba spava 2000., Ronioci 2003.), a u pripremi je i novi album “Ostrvo ledenog kita” za koji je pokrenuta i crowdfunding kampanja. Album će sadržavati 10 pjesama u prepoznatljivom “šumskom” zvuku, kao šareni kolaž afro, kraut, new wave, avant-pop, prog-rock i drugih utjecaja poput glazbe iz animiranih filmova češke proizvodnje, itd… Objavit će ga stari lisci Geenger Records i Zvuk Močvare.

Šumovima protiv valova često lijepe etikatu najunikatnijeg benda na našoj sceni. Takav epitet i ne čudi s obzirom na to da se radi o bendu koji stvara zvučne krajolike nastale na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih.

(The) Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih,a ove godine objavili su za Geenger records drugi album „Bedrooms“.

Seine je folk-punk trio pod vodstvom Ivana Ščapeca uz kojeg sviraju, Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu. Nakon kraće pauze ove godine objavljuju dugoočekivani album Sno sna.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame