Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Dienne: Put prema istini – neizdrživo popovanje lijepe ex metalke na temu Game Of Thrones

Kad pop pjesma započne stihovima “Samo jedan put je prema istini, kreni možda nađeš svoje zrno vrijednosti…” u aranžmanu koji ilustrira kako bivša metal pjevačica zadarske grupe Rising Dream doživljava prijevod u mračne pop teritorije, do kraja skladbe je najveća šansa da ćete pokrivati uši. Po vlastitom priznanju skladane pod utjecajem “Game Of Thrones”.

Ne od neizdrživosti glazbe, koja je pristojno raspisana, aranžmanski toliko slojevito kako bi to bendovi poput Nightwish sugerirali, nego od prepjevavanja i stihova od kojih uši krvare. Za to vrijeme odlično orkestrirano, zvučalo bi kao ambicija čije ćete pokriće zasigurno pronaći neke vrijednosti. Ali ona se u tamnim tonovima pjesme shvaća toliko preozbiljno da pokušava s iskrenim uvjerenjem prenijeti stihove poput “udaljeni svijet je naš koji više ne postoji” i slične melodramatične slike kojima si čini medvjeđu uslugu jer bi joj netko trebao skrenuti pažnju kako se ponekad učinak može postići s manje silovanja.

Ona je vrlo atraktivna pjevačica (Lea Dekleva stil) i djevojka koja odlično razumije strukturu pop pjesme samo bi se trebala malo više opustiti i shvatiti da taj metalski grč ni tama koje se još nije otpustila ne čini dobro njenom pokušaju prelaska u pop vode. (Dijana Čelić)

4/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame