Aktualno Festivali Glazba

Magični, plesni, uzbudljivi i osvježavajući – GusGus uživo u Zagrebu

GusGus_plakat

Premium Events dovodi nordijsku elektroničku poslasticu GusGus LIVE početkom prosinca u Tvornici kulture.

Jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih elektroničkih skupina, islandski GusGus stižu u Zagreb, a nastupit će u Tvornici kulture, na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca 2017. godine.

Koncert u Zagrebu uslijedit će netom nakon izdavanja novog albuma ‘Lies Are More Flexible’ koji će svjetlo dana ugledati krajem studenog – tako će publika među prvima imati priliku uživo čuti pjesme s njihovog najnovijeg izdanja.

Neki će za njih reći da su ritmični i magični, neki da su s druge planete no jedno je sigurno – GusGus miljenici su svake publike koja voli dobre partyje, nordijski elektro-zvuk, elektroničku glazbu s umjetničkim štihom, kao i uzbudljive i osvježavajuće live nastupe daleko od mainstreama.

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a uz njih se veže i pojam “techno-soul”. Surađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv. Dosad su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011. godine. I dalje koriste analognu opremu za dobivanje pravog elektroničkog zvuka.

Ulaznice po cijeni od 179 kn moguće je kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

Organizator: Premium Events

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame