Aktualno Festivali inmediasres knjige POP COOLTURA showbiz Zabava

Intima i Ercegov`na: Glavne teme sajma knjiga “Sa(n)jam knjige

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga, dvadeset i treći po redu Sa(n)jam knjige u Puli, održava se od 1. do 10. prosinca u pulskom Domu hrvatskih branitelja posvećen je temama Intime i Hercegovine, njezinim piscima i suvremenoj kulturnoj sceni. U Domu hrvatskih branitelja više od 15 tisuća naslova izložit će oko 250 hrvatskih i stranih nakladnika a očekuje se preko 60 tisuća posjetitelja.

Sajam je otvorio nastupom bard Igor Mandić. Ravnateljica sajma Magdalena Vodopija osim navođenja brojnih programa istaknula je “A propos” posebni program koji se bavi francuskom i frankofonom književnošću s naglaskom na temu ‘Francuska viđena očima Afrike’ i autore koji dolaze s tog područja te poseban interes i pažnju literaturi za mlade i učenike koje se spominje kroz programe “Pop lektira” i “Hop lektira” istaknuvši da je poseban žanrovski fokus usmjeren devetoj umjetnosti – stripu kao uspješnom spoju literarne i vizualne umjetnosti.

U mnoštvu zbivanja i brojnih tema o kojima će se na sajamskim programima raspravljati s umjetničkog i znanstvenog aspekta, kroz mnoštvo promocija knjiga i autora, okruglih stolova, panel diskusija, stručnih skupova, izložbi, filmova i koncerata u programima sudjeluju inozemni i domaći autori, među kojima brojni umjetnici, suvremeni književnici, intelektualci, povjesničari, antropolozi i sociolozi.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame