Aktualno inmediasres knjige POP COOLTURA showbiz

Nobelovac u mislima u Zagrebu: Kazuo Ishiguro i predstavljanje njegova djela

Kazuo Ishiguro tvrdi da ga, kao pisca, više zanima ono u što se ljudi uvjeravaju, ono što vjeruju da se dogodilo od onoga što se zaista zbilo. Budući da je Kazuo Ishiguro jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih suvremenih autora engleskoga govornog područja, tu su njegovu iskrenu namjeru prepoznali i čitatelji i struka, ovjenčavši ga brojnim nagradama. Kazuo neće osobno biti u Zagrebu.

Posljednju među njima, Nobelovu nagradu za književnost za 2017. godinu, Ishigurovi će poklonici imati prilike proslaviti u vrijeme njezine dodjele u Stockholmu, u nedjelju, 10. prosinca, od 17 sati, kada će se u prekrasnom prostoru Crafter’s Lava na Gornjem gradu u Zagrebu (Opatička 2) premijerno predstaviti posljednje Ishigurovo djelo, njegov sedmi roman Pokopani div, u prijevodu Vladimira Cvetkovića Severa i u izdanju nove nakladničke kuće Mitopeje. Uz prevoditelja i nakladnika, o ovoj će istančanoj pripovijesti – o povijesnom i osobnom zaboravu, o ustrajnosti ljubavi i krajnjim kušnjama srca, o dvojbama oko vrijednosti kojima je čovjek posvetio cijeli život te o sjeti zbog nemogućnosti dosezanja žuđenog ishoda – na zagrebačkom predstavljanju govoriti i redaktori knjige Martina Pranić i Petar Bujas.

Uz glazbu prošlogodišnjeg laureata Boba Dylana, proslavite dodjelu ovogodišnje Nobelove nagrade autoru koji u svojim romanima velike emocionalne snage razotkriva praznine u našem prividnom osjećaju povezanosti sa svijetom. Ta se snaga ocrtava i u romanu Bez utjehe iz 2013. godine (prijevod:  Ivana Šojat) te u zbirci kratkih priča Nokturna iz 2010. godine (prijevod: Miloš Đurđević), objavljenima u izdanju Naklade Ljevak .

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame