Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Tonka: Pozitivizam – ili kako uvesti sjajni pop modernizam na domaću glazbenu scenu

Ovo je već ozbiljno. Antonija Šerić alias Tonka pleše i pjeva po taktovima svog supruga Aljoše nešto na što domaća glazbena pop scena nije navikla. Nešto što će melodijom, ritmom, lirikom korespondirati prije sa St. Vincent na Sia ritmici nego onome što ste navikli od Pavela. Roisin Murphy u mekšim Moloko košuljicama isto nije predaleko ako je prevodite na naš teren. S Tonkinim ugodnim glasom.

Sjetne melodije i lirski potpis je tu. Pop pjesma s motivom “a tvojoj neurozi se žuri” može ispasti prilično pretenciozno kad čujete još s kojim se sve “izmima” barata u tkivu. Strašno tanak led, međutim Šerić junior ga preskače bez spoticanja fantastičnim ekvilibriranjem stihom “28 godina se bojim da slučajno ne doznam da izbor ne postoji”. Nema greške. Stvar napucana ovakvom produkcijom izgleda kao neki mali dobrodošli vanzemaljac kojem treba dati mjesta da se mrijesti i izliježe jaja na domaće top liste. Jer je klica originalnog, svježeg, friškog, iracionalno dobrog i modernog.

Dado Matanić se odlično estetski uključio u snimanje spota i ulovio Tonku u atraktivnim pozama. Dinamičnu i zavodljivu. Istovremeno, nježnu i ljudsku. A kad je stilski dotjera Marija Cvitanović onda joj i Daft Punk kaciga dobro stoji. Šerićizmi imaju fin potpis. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame