Aktualno Glazba Interview POP COOLTURA

Slow Motion Suicide: Naš bend je sve lijepo i ružno što nas polako ubija

Uskoro na novoj Brijačnici po prvi puta nastupa bend Slow Motion Suicide koji su svoj nedavni video realizirali u New Yorku. Popričali smo s nakratko s bendom o planovima za nadolazeći period.
* Ponešto o iskustvu snimanja i realizacije zadnjeg spota u New Yorku. Kako je došlo do realizacije?
Zapravo vrlo spontano se je sve dogodilo dok sam bio na godišnjem odmoru bez previše razmišljanja i očekivanja. Tmuran izgled New Yorka treba definitivno iskoristiti. Kako sam fasciniran građevinama, a pogotovo mostovima, htio sam da snimimo nešto jednostavno i bez previše priče. Napisao sam želje i kratak info, poslao oglas na craigslistu i u roku od par sati dogovorio cugu i snimanje od nekoliko sati s momkom kojem se svidjela pjesma. Spot je snimljen u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna jer ima najbolji pogled na oba mosta prema Manhattanu, a i sama četvrt još uvijek ima štih stare industrijske luke i radničke četvrti iako je danas veoma skupa business četvrt.

* Da li u vrijeme prevlasti cover bendova i gažera bend vašeg profila može opstati i kako je stanje u SMS zapravo. Da li se teško probijati i u kojoj ste fazi vi – jeste li zadovoljni s bendom zasad i progresijom napretka?
Možemo opstati ako postoji interes za takvom vrstom glazbe, cijenjen uložen trud itd. Tribute bendovi su trend koji je došao, zadržati će se neko vrijeme, ali će i otići. Ne treba bježati od toga. No moramo čekati da se publika trgne i dalje strpljivo raditi i čekati. Ili otići odavde. Plakanje zbog trenutne situacije nikome ne pomaže i nikoga nije briga za tvoje osjećaje.
* Koliko koncerata svirate i je li vam to dovoljno za potrebu funkcioniranja benda?
Nadam se da ćemo ove godine svirati još više nego prošle jer nam je definitivno to i cilj. Dobar smo live bend i isplati nas se pogledati uživo.
 * S obzirom na spot u inozemstvu ima li planova u uspjeh van granica Hrvatske? Izdavanje albuma i turneje?
Zasad samo na papiru, no polako kuhamo nešto pa ćemo vidjeti gdje nas odnese…
* Koji su vama najbolji domaći bendovi?
Ima sjajnih bendova u Hrvatskoj. Od Cojonesa, Muscle Tribea, Pablita i Them Moose Rusha preko Norda do Lovely Quinces. Ima jedan brutalan hrvatski bend po imenu Mokre Gljive, ali mislim da više ne sviraju. Šteta.
* A koji su najveći utjecaji bili na vaš bend uopće da ste se počeli baviti glazbom?
Ima toliko dobre glazbe koja svakim danom utječe na čovjeka, ali nekako bi sumirao u melodije REM-a i stihova Counting Crowsa.
* Odakle uopće naziv benda, nije baš optimističan :)?
Kako nije? Usporeno je i pretenciozno. Slow Motion Suicide je sve lijepo i ružno što nas sve polako ubija poput junk fooda nakon mamurluka, šupaka u prometu, kišne nedjelje, užasnog filma, psiholoških igrica s ženama itd.
* Planovi za dalje – imate li neki cilj za 2018. i idućih par godina? Osvajanje Porina ili nešto?
Lijepo je biti prepoznat od publike, ali nagrade nisu nešto na što smo orijentirani. Cilj za 2018 jest vratiti se u studio i svirati što više svirki uživo.
Ivan Perić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame