Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Interview POP COOLTURA showbiz Zabava

Artan Lili: U studiju smo kao na ploči, a uživo smo hardkor pakao!!!

Uz novi videospot i skorašnji nastup na novom izdanju Brijačnice popričali smo ukratko s članovima benda Artan Lili o situaciji na sceni i bendu.

* Koji je status benda trenutno u Srbiji možete li nekako objektivno sagledati iz autorske perspektive? Mislimo na poziciji na sceni. 
Ja barem ne znam ni za jedan žanrovski sličan bend, pa smo samim tim dobro profilisani i solidno kotiramo na sceni. Artan Lili ima taj oreol gradskog benda, što je u eri forsiranja životinjskih nagona u muzici pomalo zaboravljena stvar endemskog tipa. E sad, činjenica je da smo mi budale a da su džiberi na ceni. Ali to je zato što ne želimo da budemo stvar od interesa po gomilu, jer su interesi gomile jednaki interesima krda.
* Pjesma “Ako stanemo tu” radila je bitnu plesnu razliku i skretanje pozornosti na bend široj publici. Koliko se desilo da ispadne zamka zarobljeništva jedne pjesme?
Pre svega je to jasna i direktna poruka i Clash beat u šestominutnoj disko formi, jer mora tako. Eto, u kratkim crtama to je to.
* Novi singl “Nije svejedno” nastavlja spajati gitare i plesne ritmove i grupne vokale. Kakvi su odjeci i jeste li zadovoljni trenutnim stanjem na sceni?
DA, vrlo. To je još jedna naša pesma koja lepo napreduje i veliki je hit na koncertima. Šteta što ćemo u petak nastupati samo pola sata pa neće biti prilike za nju, ali eto nas opet uskoro u solo režiji…

* Dosta svirate u Hrvatskoj. Možete li usporediti odjek publike u Hrvatskoj i Srbiji. Vole li slične stvari ili se razlikuju?
Ljudi su ljudi. Ne bih odvajao! Čak sam nedavno imao ideju da se preselimo u Zagreb da postanemo najveći alter bend tu kod vas. To bi baš bilo zabavno, mislim da bi totalno zbunili publiku i u BG i u ZG. Možda to i uradimo jednog dana, sve na jekavici, podrazumeva se.
* Možete li živjeti od glazbe i prihoda od koncerata i publishinga ili prodaje? Ili morate i druge poslove da je glazba zasad samo hobistički?
Ma, mi samo ovo radimo i to je to. Da radimo nešto još pored rokenrola ne bismo imali vremena za rokenrol, dakle, kao i bilo koji drugi posao, 10 sati svaki dan. Borba je, ali furamo dalje…

* Artan Lili uživo. Koje su zamke benda u odnosu na studijski rad i koje su razlike u prezentaciji?
U studiju smo kao na ploči a uživo smo hardkor pakao. Mnogi to ne očekuju pa se iznenade, a nama drago…
* Koji su vama bili najdraži bendovi koje ste slušali da su utjecali na vaš zvuk i uopće bavljenje glazbom?
Na mene lično su uticali najviše domaći novotalasni bendovi. Volim kad razumem jezik na kom mi se obraća umetnik.
* Osim vas iz Srbije i novog vala najviše sviraju Repetitor. Uputite nas molimo vas na nova zanimljiva imena, vaše kolege sa srpske scene…
Buč Kesidi, Vizelj, Dogs in Kavala, Bekfleš / Volvox / Klika
* Novi materijali i glazbeni planovi Artan Lili – što nas očekuje. Hoćete li prestati izdavati albume i samo se singlovima posvetiti?
Saznaćemo ukoro 🙂
Ivan Perić
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame