Aktualno inmediasres POP COOLTURA showbiz Sports

Hrvatska: Norveška 32:28 – najbolja partija na Europskom rukometnom prvenstvu

Hrvatska je u drugoj utakmici druge faze natjecanja u Areni pobijedila Norvešku rezultatom 32:28 i ostala u igri za polufinale Europskog prvenstva.

Cijelu su utakmicu Hrvati držali prednost i borbenošću zadržali prednost uz simultanku sjajnog vratara Stevanovića i njegovih 12 obrana i skidanja potencijalno sigurnih zicera Nordijcima. Uz ovakvu igru ni medalje nisu san snova ali treba zadržati kontinuitet i stalnost a ne oscilacije koje su pokazali tokom ovog prvenstva. Sljedeći protivnik su favorizirani Francuzi s kojima se sastaju 24. siječnja.

Ovo su kalkulacije za dalje. Pobjedom ili remijem protiv Francuza ide se dalje. Hrvatska mora pobijediti s najmanje 2 razlike ako u toj pobjedi zabije najmanje 22 gola, a s tri razlike ako zabije manje od 22 gola. Ako Švedi tuku Norvežane, imali bi isti broj bodova kao Švedska, ali bolju gol razliku od Švedske u omjeru s Francuzima. Ako u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame