inmediasres Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Kad popovi rade malverzacije onda to nije grijeh već poduzetništvo: Lijepa Naša Odlikaška

“Posljednjih dana sve je više medijskih natpisa o kaptolskoj blagajni i izvjesnom Miji Gabriću koji je teško optužen za malevrzacije nekretninama u vlasništvu crkve. Međutim manje je poznato i, gotovo da se i ne spominje da je ista osoba jedan od moćnijih investitora na području Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Gabrić je sredinom prošlog desetljeća umjesto sakralnog objekta, kako su stanovnici sela Rastovača očekivali, sagradio apartmane. Jedino što razlikuje Gabrićev objekt od ostalih objekata je minijaturni zvonik i križ. Zanimljivo je da je glavnina objekta sagrađena izvan čestice u njegovom vlasništvu, već na čestici 179/2 k.o. Plitvička jezera koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Iz vlasničkog lista, koji je dostupan na stranicama e-pravosudje, vidljivo je da je Mijo Gabrić dobio imanje od izvjesne Danice Lončar temeljem ugovora o doživodnom održavanju iz 1997. i aneksom iz 2000. godine. Tako je Gabrić nasljedio 1,5 Ha zemlje sa nekoliko kučišća.

Mještani kažu kako su vjerovali da je vlasnica imanje ostavila crkvi u vjeri da će Rastovača dobiti sakralni objekt. To se nije dogodilo, naprotiv, vlasnik je Gabrić pod čijom investicijskom palicom niče nekoliko većih apartmanskih objekata.

Zaključno možemo kazati kako Gabrić, umjesto da bude duhovni pastir na dobrobit lokalnog stanovništva, sudjeluje u divljačkoj apartmanizaciji Nacionalnog parka Plitivčka jezera i dijelit će suodgovornost za sve posljedice koje će proizaći iz sustavne devastacije” stoji u Facebook postu pod natpisom Mijo Gabrić i Plitvička jezera koje je objavilo Društvo za očuvanje Plitvičkih jezera. 

Stanoviti Gabrić je smijenjen zbog malverzacija nekretninama u vlasništvu Crkve, a ispostavlja se da ga se vodi kao jednog od moćnijih investitora na području odnosnog nacionalnog parka.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame