Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Vječni Zdravko Čolić pokorio Hrvatsku: “Ono malo sreće” vlada top listama albuma

Prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge album Zdravka Čolića‘Ono malo sreće’ je najprodavaniji album tjedna u Republici Hrvatskoj. Kako svjedoče podaci o prodaji novi Čolin uradak vrlo brzo osvojio je i Hrvatsku i regiju. Čolić je za 11 pjesama, koliko ih se nalazi na novom albumu, okupio impresivnu ekipu autora i glazbenika.

Između ostalih, u njegovu timu autora našli su se Bajaga, Gibonni, Antonija Šola i Miroslav Rus. „U mom radu s najvećima… Toše, Bebek, Crvena Jabuka, Toni… nedostajao mi je Čola. Sada mi se i ta želja ispunila, a kako stvari stoje pjesma koju smo zajedno uradili, na moju veliku radost, pronalazi put do publike na najjače“, istaknuo je Miroslav Rus. Rus je zaslužan za pjesmu ‘Tebe čuvam za kraj’ koja je u samo tri tjedna zabilježila više od 500 tisuća pregleda na YouTubeu i na putu je da postane jedna od legendarnih Čolinih balada.

Poseban doprinos albumu ‘Ono malo sreće’ dali su i gosti – Theodosii Spassov, svjetski priznati kavalist te Matija Dedić, Dejan Petrović Big Band i Aleksandar Banjac. Produkciju albuma pak potpisuje Nikša Bratoš, dugogodišnji suradnik Zdravka Čolića. Na drugom mjestu službene top liste prodaje i nakon 43 tjedna nalazi se mlada Osječanka Mia Dimšić i njen debitantski album ‘Život nije siv’. Na trećem mjestu slijedi još jedan iznimno uspješan uradak velikog Željka Bebeka album ‘Ono nešto naše’Bregovićeva ‘Tri pisma iz Sarajeva’ zauzimaju četvrto mjesto, a Oliverovi ‘Dueti’ zatvaraju top pet.

Prvo mjesto naprodavanijih inozemnih izdanja u Hrvatskoj zauzeo je Ed Sheeran i njegov ‘Divide’ slijedi U2 sa ‘Songs of Experience’ na drugom mjestu te Eminem i ‘Revival’ na trećem. Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame