Aktualno Celebrities Festivali Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Vanna i “Najbolji ljudi” pobijedila na Zagrebačkom festivalu: Pjesma je njen kantautorski potpis

Pobjednica 65. Zagrebačkog festivala je Vanna s pjesmom „Najbolji ljudi“ za koju je Vanna ujedno i autorica glazbe i teksta. Odluka je to stručnog žirija ovogodišnjeg festivala kojeg su činili istaknuti autori i glazbenici Alfi KabiljoVjekoslava HuljićTibor Szirovicza i Yogi Lonich, glavna direktorica Adria Medije, Ivona Čulo, glazbeni kritičar Bojan Mušćet te Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a.

„Nije sve u nagradama, ali ovo priznanje je uistinu jedan poticaj i čini me ponosnom. Cijeli festival je bio fenomenalan, kao i bend kojeg si malo tko može priuštiti. Ovakve situacije su za iskoristiti i dati najbolje od sebe!“, izjavila je Vanna neposredno nakon silaska s pozornice festivala primivši priznanje iz ruku umjetničkog direktora 65. Zagrebačkog festivala, Nene Belana. Čestitam Vanni na sjajnoj izvedbi, ali i autorskom ostvarenju. Zaista sam zadovoljan cjelokupnim izdanjem festivala, od predstavljanja svih izvođača preko izvanrednog festivalskog orkestra do futurističke scenografije i poletnih voditelja, Jelene Glišić i Ivana Vukušića. Također, ovo je jedna od rijetkih glazbenih manifestacija u Hrvatskoj u kojoj prevladavaju isključivo smijeh, pozitiva i kolegijalnost među glazbenicima. Oni na festival gledaju kao priliku za glazbeno predstavljanje i dobru zabavu, to je temelj za svaki daljni uspjeh i razvoj Zagrebačkog festivala“, izjavio je Belan.

Na samom početku prijenosa, glazbena diva Gabi Novak uručila je priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala – riječ je o duetu Kedže i Zsa Zse „Sve u meni se budi“, a statuu su primili Zsa Zsa i autor pjesme, Ante Pecotić.

No, nisu svi bili oduševljeni festivalskom večeri. “Bijesnim gledajući Zg fest! Bijesnim generalno!! Zar baš svatko misli da zna pjevati!?! Gdje su kriteriji, nema reda, svi bi pjevali! Starlete, falš glumci, gay frizeri koji fejkaju da su streight, who’s next!? Srozalo se sve, ako nisu ovi padobranci onda uglavnom uhljebi i isforsirani prolaze, oni koji ne žive od svirki pa im se jebe i spuštaju cijene i tak miniraju druge koji žive od mjuze..i rade glazbu samo za tantijeme…i toliko toga još.. postalo je gadljivo i mučno! Svi šute i muče ko debili, nitko se ne bori da se to sve dovede u red, pravi muzičari propadaju ili su na margini..Noćna fucking mora!” napisala je pod skrivenim pseudonimom jedna od popularnih i poznatih domaćih pjevačica kao svoju reakciju na zbivanja na ovogodišnjem Zagrebfestu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame