Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Let 3 feat TBF feat El Combo: Izgubljeni – izgubljeni u konceptualnoj umjetnosti stvaranja namjerno lošeg?

Razgovaram s kolegama u redakciji jeste li čuli novu “obradu” Leta 3 u kojem su ponovili kultne “Izgubljene”. Ne, odgovaraju spremno. Želite li? Ne. Na tome je trebalo ostati. Ali profesionalna znatiželja je vodila preslušavanju nove interne dosjetke inače vrlo duhovitih i inovativnih Riječana.

Na našu veliku slušateljsku žalost. Pjesma u originalu je toliko bitna i dobra da ju baš nikakvo izdrkavanje ne može totalno uništiti, pa čak ni samih autora, ali više je pod znakom upitnika bezidejnost Letovaca da se dohvate bilo čega novog originalnijeg. Let 3 su uz pomoć TBF-a (za koje je čudo kako su ih nagovorili na ovoliko nepotrebni rep dio i ishitrene dionice) i mariachi trube zaigrali na fiesta atmosferu pjesme. Prateći video nije video zapravo nego je na brzinu sklepani kolaž fotografija i video bizarnosti u kakvima kreativni motor benda Damir Martinović Mrle sigurno uživa.

Tužno je da smo zadnje friške stvari od Leta 3 čuli u vrijeme “Bombardiranja Srbije i Čačka”, postmoderna albuma nastalog prije 13 godina. Otada traje recikliranje i sušni period ovih nekad uzbudljivih rockera i umjetnika. Ne računajući loš posljednji studijski album “Angela Merkel sere” iza kojeg će u osjećanju ostati samo kip s pokušajem provokacije, ali pjesama se nećemo sjećati, Let 3 su od masakra Novih Fosila na šatrovačkom “Tišu” uspjeli napraviti nešto još nepotrebnije. Ali možda je to ideja nepredvidljivih Riječana, da su krenuli snimiti najgoru pjesmu koju su mogli smisliti a da ipak ispadne kao da to rade namjerno. Da budu balkanski glazbeni Borat pa se samo pretvaraju. U tom slučaju mi smo jako pogriješili jer ovo je još bitniji koncept od “Bombardiranja Srbije i Čačka” i poruka koju šalju da ne postoji na našoj sceni toliko lošeg koliko oni mogu napraviti gore, je zapravo genijalna.

Tim više jer volimo bend i mislimo da su jedna od najbitnijih grupa u povijesti hrvatskog rock and rolla trebali bi si dati malo više kredita od ovoliko jeftinih recikliranja kako nam se na prvu učinilo. Ali vjerojatnije je da smo mi pogriješili. (Ivan Perić)

1/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame