autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM Politička aktuala POLITIZAM Zabava

Balada o lokalnim šerifima: Bonnie & Clyde su pobjegli u Irsku

Screenshot/Youtube

Gdje se vidite za 5 godina?“, pitanje je koje se često postavi na razgovoru za posao. To pitanje služi kako bi mogući poslodavac dobio širu sliku o kandidatu za ponuđeni posao, od motiviranosti za posao, ambicijama do lojalnosti tvrtki.

Zanimljivo, ako aplicirate za posao referenta u državnoj agenciji/ministarstvu, to pitanje vam nitko neće postaviti. Logično, trajete onoliko dugo koliko su vaši na vlasti (pa i duže). Takvo “sigurno“ okruženje ne zvuči poticajno, zar ne?

E tu se varate. Najbolji primjer je zagrebački šerif Bandić. On se bacio na već tradicionalno uređenje fontane u Vrapču. Zlobnici bi rekli da Bandić ipak očekuje neki od mnogih sudskih sporova, ali da će se izvući na neuračunljivost pa će, umjesto Remetinca, dane provoditi na otvorenom odjelu u Vrapču gdje će imati predivan pogled na najljepšu fontanu za koju je on zaslužan.

Ako postavite isto pitanje Komšiću (kojem se sudi za ubojstvo djevojke), on će vam odgovoriti da se za 5 godina vidi na slobodi. Logično. Eksperti su ga proglasili narcisom, čovjekom koji je duboko u sebi potisnuo agresiju, a mnogi u državi (s obzirom na neke presude) očekuju da presuda bude oslobađajuća s obrazloženjem “mladost-ludost“. Ako prolaze sinkope i proceduralne greške DORH-a, može i ovo. Nije nužna kazna zatvora. Uskrs je blizu, možda ga proslijede u neki starački dom gdje će oslikavati pisanice kao Ljubo Ćesić Rojs ili guliti krumpire poput bivšeg šerifa poljoprivrede.

Šerif uprave Lovro Kuščević za 5 godina vidi zemlju bez pečata i sebe u limuzini iako je „predlagao da nabave konje“. Čovjek bi ga naprosto nagradio kockom šećera.

Šerif udruge zagrebačkih taksista za 5 godina očekuju da im porezni obveznici isplate sve nastale gubitke prouzročene konkurencijom, posebice Uberom. Nadam se da su uračunali u te gubitke potrošnju goriva (jer sad moraju češće voziti) i izgubljeno vrijeme koje su mogli potrošiti igrajući šah ili belu.

U ovoj priči, postoje samo šerifi.

Bonnie i Clyde su davno pobjegli u Irsku.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame