autorski tekstovi Celebrities inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz Zabava

Srpska pop zvijezda Aleksandar Vučić u Zagrebu: Zaustavite zemlju, koga boli k….c!!!

Gostovanje, dvodnevni posjet srpskog predsjednika Aleksandra Vučića hrvatskim vladarima od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović preko predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ostalih čimbenika s vrha, u domaćim je medijima i javnosti predstavljen kao ne znamo kakav vanserijski događaj.

Umjesto smanjenja doživljaja i strasti, zvanja stvari pravim imenom, jer radi se samo o još jednom susjedskom posjetu predsjednika kako bi raspravili protokolarno neka od aktualnih pitanja suradnji dviju dojučer (čitajte: 25 godina) zaraćenih zemalja, pokušava ga se prikazati kao veliku popularnu zvvijezdu čiji svaki korak treba pomno pratiti, znati i analizirati.

Ovo nije vijest. Vjerujte, ne treba.

Kad ode u utorak navečer zemlja će se okretati i svijet u Hrvatskoj će živjeti jednako kao i prije stupanja te zlatne noge na zagrebačko tlo.

Dotad, vjerujte, sve izrečeno, floskule tipa:

“”Hvala na pozivu i dobrodošlici. Razumijem da to za vas nije bio lak potez, posebice za atmosferu koja je stvarana u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, čestitam vam na hrabrosti. Doći ćemo do toga da budemo kao Norveška i Švedska. Moramo gledati u budućnost. Oko granice Hrvatska se poziva na katastarske knjige, Srbija se poziva na zakon. Imamo potpuno drugačije stavove, pokušat ćemo to riješiti bilateralnim putem. Idući tjedan ću se sastati s predstavnicima udruga nestalih, mislim da je to važno i za Srbe i za Hrvate. Razgovarali smo o pripadnicima manjina. Ovakve smo ideje oko pruge imali prije pet godina, ali netko nije bio zainteresiran za istočne izlaznice, ako se to tako kaže. Mi jesmo zainteresirani za prugu prema Zagrebu, to je važno, za naše povezivanje, za ekonomski napredak, za povezivanje s centralnom Europom. S premijerkom Brnabić sam se dogovorio da pokušamo promijeniti atmosferu. To će biti obaveza svih predstavnika srpske politike bez obzira da li će hrvatska vlada odgovarati na to pozitivno ili ne. To je s naše strane ne zato da bismo se nekome dodvoravali, nego smatramo da je naš odnos ključan za cijelu regiju. Razgovarali smo i o tome da postignemo dijalog između naših crkava, zato ću danas razgovarati s kardinalom Bozanićem, i zato sam dobio pozitivne riječi iz Pravoslavne crkve. Mislim da smo za budućnost naših naroda uradili dobar posao. Ja sam spremio popis dokumenata koje smo vam spremili jer svaki put neki dokument donesemo.

Ja sam došao razgovarati o budućnosti. Hoću zamoliti hrvatsku javnost, kako vi vidite stvari koje su se zbivale prije 25 godina, mi to vidimo drugačije, i Srbi vide drugačije te iste stvari, ali to ne smije biti razlog da ne razgovaramo… Nemam nikakav problem s tim da uvijek otvoreno pričamo o svemu… Nemam nikakav problem ako sam konj, četnik ili početnik ukoliko će Srbi u Hrvatskoj živjeti dobro i biti zadovoljniji, to je za mene sitnica. Kod nas postoji “Pala muva na medveda”, između ostalog je u govorima dao znati popularni srpski predsjednik.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame