Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz

Jonathan: I Never Ment To Be There – prekrasna plesna balada riječkih dark neoromantika

Riječki rockeri Jonathan imaju sjajnu novu stvar “I Never Meant To Be There” kojom najavljuju izlazak albuma “To Love” koji je nastavak zapravo druga polovica albuma “To Hold”. Nakon nastavka energičnom “Something To Cry About”, Riječani nastavljaju gaziti poznatim zvukom modernog rock and roll benda britanskih i američkih zvučnih uzora.

Izvrsnim plesnim ritmom i poznatom melankoličnom tamom karakterističnom za bendove poput The National, Tindersticks, Editors, koje navode kao zvučne uzore, Jonathan su predstavili još jedan sigurni hit u bilo kojem dijelu svijeta kojem ne smeta ako ne pjevaju na hrvatskom jeziku.

Jonathan nastavljaju tvrdoglavo biti posebnim i drugačijim bendom na domaćoj glazbenoj sceni koji ne priznaju limite ni granice zbog odustajanja pjevanja na materinjem jeziku. Pjesma samo u startu izgleda kao da stilski odskače od dosadašnjih radova, ali kasnije se od načina pjevanja do melodije vraćaju svojim osnovama i to zvuči podjednako nježno, emotivno i dinamično.

Sreća da Jonathan drže ravnotežu tamo gdje je veliki i prazan prostor kvalitetnih bendova klasičnog rock and roll zvuka. (Dijana Čelić)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame