Aktualno inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM

Noćna mora Agrokora: Zašto je izvanredni vladin povjerenik Ante Ramljak podnio ostavku?

Nije mirno u Agrokoru, trese se uzduž i poprijeko. Nakon što se već neko vrijeme u medijima pisalo o potencijalnim sukobima interesa i dvostrukim odgovornostima Ante Ramljaka, jučer je dotični dao neopozivu ostavku premijeru Vlade Andreju Plankoviću, koji zasad još uvijek šuti i savjetuje se što mudroga i floskularnoga blebnuti.

I dok se očekuje imenovanje novog upravitelja za rukovođenje zaduženim ex Todorićevim gigantom, priopćenje iz Agrokora prenosimo u cijelosti:

“Jučer je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: „Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci”, navodi se u priopćenju Agrokora.

Jedan od zgodnih komentara dao je Saša Cipan: “Možda da prevedem što je u biti reko Ramljak: Zajedno sa svojim suradnicima uspjeli smo ostvariti sve što smo i trebali. Osigurali smo prijenos vlasništva nad prirodnim bogatstvima i infrastrukturom svjetskim imperijalistima dok smo istodobno uspješno (mada još nije službeno) uspjeli zadužiti narod jedne nekad perspektivne države za sva vremena. Ispočetka smo znali da je nemoguće namiriti tisuće dobavljača i da se nagodba nikad neće postići jer nitko normalan ne očekuje da će akumulirani dug od desetina milijardi ispariti.
Također smo kao i planirano omogućili i zagarantirali enormni profit belosvetskim lupežima za neku sitnu naknadu. Kao što smo i planirali, sad će država morati preuzeti sve te silne tužbe jer ko bi normalan potpisao Lex Agrokor”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame