Glazba Kritike POP COOLTURA

Black Rebel Motorcycle Club: Little Thing Gone Wild – rock`n`roll nije mrtav ako se ovako svira

Ovako se to radilo u vrijeme škole čvrstog rokenrola. Bez pretjerano puno kompliciranja i filozofiranja, stvari treba oplesti oko konkretnog gitarističkog riffa. Zamotati ih u stomperski ritam, podebljati na refrenu divljanjem po bubnjevima. Na sve to prilijepiti kulerski singing mode i upariti s melodičnim back vokalskim melodiziranjima. Požuda će prštati od zova za ljubavlju. I to opako divljeg.

Kalifornijski trojac u crnim kožnim jaknama nove stvari radi na točan starinski način. Ovaj puta su skinuli Jesus And Mary Chain i braću Reid u njihovom nazalnom klasičnom zatezanju i mumljanju o divljini.

Postavljaju se straight to the head i kod baznog rock and rolla to je jedini ispravni način za efektnu komunikaciju. Preuzevši vrijeme od White Stripesa i muško ženske kombinacije u ritmičkim čarkama od The Killsa, BRMC preživljavaju drugu dekadu trajanja ulaskom u eru novog albuma “Wrong Creatures”, najavljenog za iduću godinu. Sudeći po najavnom singlu i koncertnom video spotu ima se štogod pričekati. (JA)

8/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame