Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Zoni: Nosferatu – najslabiji reper od Dječaka u simpatičnoj dosjetki i ljubavnom spotu

Zoni alias Danijel Simon je Dječak, producent glazbenog dijela priče ove popularne splitske rep grupe. Izvrstan kad su u pitanju ideje i vizualizacije, ali ujedno i najslabiji reper u društvu Vojka Vrućine i Ive Sive. I ta se činjenica dokazuje kroz svaki njegov novi samostalni singl i video spot.

“Nosferatu” je simpatična dosjetka koju sam autor objašnjava: “Nosferatu je napisan o ženi koju sam ugledao jednom u prostorijama javnog zdravstva i nikad više. Pjesma i spot su inspirirani drskim ženama, mojom ćelavom glavom, podočnjacima i legendarnim “Nosferatu” filmovima F.W. Murnaua i Wernera Herzoga. Za potrebe spota, postao sam Nosferatuov prapraunuk iz Splita”.

Svi segmenti pjesme osim repa su odlični. Ideja repanja o djevojci koja je u njemu vidjela “Nosferatua”, atmosferični spori beat, zezanje s motivima starih crno bijelih filmova, njegove rime, sve je na svom mjestu osim njegove interpretacije.

Video spot u realizaciji Milana Latkovića je izvrstan, zabavan, igra asocijacija na podsjećanje ispijenog blijedolikog Zonija prisličenog starom kultnom vampiru i njegovoj igri s jadnom djevojkom koja mu je okupirala pažnju pa je sad napada. Kad bi imao alter ego kojem bi dozvolio više energije i mašte pri izvođenju dobrih ideja sigurno bi rezultati bili daleko efektniji i kompletniji. (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame