Aktualno DOP TV inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz SVAŠTARA Zabava

DOP TV: Tema dana – Markić versus Sarnavka na HTV-u po Istanbulskoj konvenciji

Vijeće Europe ustrajno poziva članice EU na ratifikaciju Konvenciju o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. U Hrvatskoj mišljenja politike i civilnog društva su podijeljena, što se ponovno moglo vidjeti i danas na raspravi na saborskom Odboru za ljudska prava. Gošće su bile Sanja Sarnavka, Zaklada Solidarna i Željka Markić, Udruga u Ime obitelji.

“Ja stalno molim one koji su protiv i pričaju o rodnoj ideologiji da mi pokažu u tekstu Konvencije gdje se to pojavljuje rodna ideologija. Mislim da je civilizacijski važno popisati Istanbulsku konvenciju, kao što ju je već potpisalo 17 zemalja i izglasao velika većina u Europskom parlamentu. Sve ove rasprave čine mi se jako loše i jako negativne po društvo jer nas vraćaju unatrag” rekla je u uvodu Sanja Sarnavka. A Markićka replicirala: “Ja bih citirala profesoricu prava Korać Graovac koja je rekla da je ovo prvi put da se pojam roda uvodi u jednu obvezujuću konvenciju. Udruga U ime obitelji je napravila analizu. Ja ne mislim da je neki civilizacijski doseg potpisati Konvenciju koju jedan veliki dio Vijeća Europe ni članica EU-a nije potpisao”.

“Svi osim Azerbajdžana i Turske su potpisali, ratifikacija je nešto drugo” nadovezala se Sarnavka, a kako je tekla debata dalje, pogledajte iz priloženog.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame