autorski tekstovi inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM Zabava

Otvoreno pismo i poziv na javnu debatu Željki Markić: Dosta je bilo rodnih ideologija!!!

Na redakciju DOP Magazina došlo je otvoreno pismo čitateljice i aktivistice iz Pule Aleksandre Mandić koja je lani pozvala na javnu polemiku Gorana Milića no dotični nam nikada nije odgovorio na zamolbu za intervju i repliciranje na prozivku od strane čitateljice. Povodom Međunarodnog Dana žena čitateljica je reagirala na nedavne javne istupe gđe Markić u medijima pozivajući je na javnu debatu te njeno pismo prenosimo u cijelosti:

“Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, koji svoje korijene vuče još iz 1857. godine a označava borbu za radnička, socijalna i društvena prava žena, upućujem otvoreno pismo Željki Markić, ženi koja se bori protiv prava žena kao i protiv općesocijalnih i društvenih prava. Jednom
riječju temeljnih ljudskih prava, što je zaista u 21. stoljeću sramota!

Ja zaista ne znam, gđo. Markić, koliko malo obraza jedna osoba može imati pa izaći pred hrvatski narod i građane lažući kako se bori protiv nasilja a zapravo ga podržavajući. Pritom se pozivati na tuđe mišljenje, stav jedne konzervativne pravne stručnjakinje, zapravo skrivati se iza takozvanog autoriteta. Govoriti svašta ženi koja se cijeli svoj vijek bori za ljudska prava, koja je u borbi stekla i mirovinu, te je svojim angažmanom kroz više desetljeća neopisivo pridonijela dobrobiti hrvatskog društva, ne dozvoliti doći do riječi u emisiji uživo, na javnoj televiziji, pritom još cijelo vrijeme brbljajući gluposti!

Znate li, gđo Markić, koliko je žena mrtvo zato jer se dovoljno ne štiti žrtve nasilja u ovoj državi?! A sigurno bi situacija mogla biti drugačija da je Istanbulska konvencija ratificirana. Znate li koliko nasilnika šeta naokolo sijući strah i kolikim ženama život visi o koncu jer Hrvatska ima zakone koje nitko ne provodi dosljedno, niti postoji nadzor i kažnjavanje propusta u sustavu. Znate li kolika bi odgovornost napokon pala na centre za socijalnu skrb ove zemlje koji su institucija koja samo šteti ovom narodu a služi političarima i moćnicima da oni podobni preko djece  bivših supružnika, supružnicima manipuliraju te ih ucjenjuju. Znate li kakva je notorna glupost pozivati se na rodnu ideologiju koja ne postoji nigdje osim u Vašoj glavi?! Istanbulska konvencija i rodna ideologija idu zajedno kao krava i sedlo. Znate li koliku bi sramotu i kakvih sve razmjera Hrvatska bila primorana priznati kad ratificira Istabulsku a ne uozbilji se?! Znate i nije Vas briga! Ja znam! I živim za taj dan kao i mnogi!

Zato ni ne želite ratifikaciju jer vas ne zanimaju žrtve. Vas zanimate samo kako ćete sebe promovirati i drugima soliti pamet. Ne radi se tu samo o pravima žene i centrima za socijalnu skrb, već i o policiji, državnom odvjetništvu i zdravstvu koji bi trebali, no ne mogu surađivati jer su im sadašnjim zakonima vezane ruke zato jer su zakoni koje imamo loši! Dok su u drugu ruku Bogom dani za manipulatore istima! I zato se isto protivite ratifikaciji Istanbulske konvencije i jednako kako se vlada boji sramote CZSS-a boji se ova vlada rada ko da svi vuku korijene iz crne gore (ja mogu na ovu temu da se šalim jer i jesam jednim djelom Crnogorka) pa Vam iz tog razloga i drže stranu u mućenju vode uz podršku vječnog saveznika, crkve.

Vi ste svi skupa jedna velika sramota 21.stoljeća, prava žena bacili biste na koljena i zabranili pobačaj, vratili nas u crno vrijeme kada je žena noseći neželjeno dijete na živo bivala bodena pletećom iglom u maternicu da bi se neželjene trudnoće riješila. Da, ružno je i strašno! No krajnje je vrijeme da neko prestane biti fin i nazove stvari pravim imenom i kaže kako zaista je! Dosta je bilo više zamatanja ičega, pogotovo ovog fašizma u celofan demokracije! Dosta je bilo više svih vas „finih“ jer nam ga svi vi „fini“ već skoro 30godina FINO i stavljate. No bilo je dosta! Jer s jedne strane, u istom trenutku, dok bi ja trebala biti fina i kulturna, jer javno započinjem prepisku, moje dijete koje pokušava samo naći crtić na internetu, ima pred licem pornografsku ponudu i reklamu. Pa da iskoristim priliku i upitam sve Vas ko je ovdje lud? Di ste gospođo Markić da dignete bunu za pravu stvar? Di je crkva da digne glas? 

Da je Istambulska konvencija ratificirana žena HDZ-ovog župana bila bi zaštićena, a ne nakon godina zlostavljanja primorana vratiti se zlostavljaču, koji pritom naravno niti ne razmišlja o ostavci povodom svog čina, dok ga hdz-ova ministrica za demografiju , obitelj, mlade i socijalnu politiku u svemu tome podržava riječima „ Tako Vam je to u braku“. Krajnje je vrijeme gođo. Markić da Vas neko priupita da li Vi to zaista mislite da smo mi, narod, svi skupa zajedno, budale i idioti? I za koga nas točno držite dok jednom nogom čvrsto stojite na narodu a drugom ga još bolje gurate u glib ropstva dok Vam Hrvatska vlada drži leđa a crkva ushićeno plješće? Pozivam Vas na javnu debatu”.

U potpisu: Aleksandra Mandić, aktivistica i pjesnikinja

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame