Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Young Fathers: Cocoa Sugar – najvrućlje na tržištu plesne glazbe (full album stream)

Treći album edinburškog alternativnog dance trija Young Fathers s potpisom Ninja Tune etikete već je prema singlovima (“In My View”, “Toy”) najavljivao kako će Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole, ‘G’ Hastings imati album za prepričavanje i jedan od sigurnih kandidata za album godine.

To se i ostvarilo. Kao što smo već pisali govoreći prije nekoliko tjedana o singlu “Toy” radi se o energičnom i inovativnom pristupu plesnoj glazbi u kombinaciji s repanim dijelovima, a to je toliko cool da zvuče kao prvi kandidati za proboj u prvu ligu scene. Young Fathers djeluju kao kombinacija alternativaca TV on the Radio ili Algiers i izvođača pop senzibiliteta Weeknda, oni su kao savršeni spoj underground dance originalnosti i komercijalnosti. Puno je utjecaja ostavio i rad Trickyja ali iz vremena kad se odmicao od one trip hop Kingston logike. U jednom trenu se ne srame okušati u gospelu (“Lord”) ali na njihov ištekani način. U pjesmama poput “Holy Ghost” zvuče kao dancehall izvođači kojima se pokvario program za stvaranje tipičnih hitova, pa su ispali kao Kendrick Lamar na neukrotivim samplovima. Zadnja pjesma “Picking you” je sentiš kakav još niste imali prilike čuti, harmoničan ali poseban.

“Cocoa Sugar” je album na kojem nisu zanemarili melodiozno pjevanje ali ono je dodano vrlo čudnim elektroničkim instrumentalima punima buke, samplova, neočekivanih ritmova. Sve zajedno zvuči originalno i uzbudljivo kao malo tko koga ste imali prilike čuti već duže vrijeme na plesnoj sceni. (Dijana Čelić)

10/10

Tracklist:

0:00 -See How

2:00 – Fee Fi

4:42 – In My View

7:54 – Turn

11:31 – Lord

15:00 – Tremolo

18:08 – Wow

22:06 – Border Girl

26:07 – Holy Ghost

26:40 – Wire

30:19 – Toy

33:32 – Picking You

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame