Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Paul The Walrus: Dolphin And Whale Watching, part 1 – proljetna zraka nade za sve Beatles fanove

Nastupni kraći album “Dolphin And Whale Watching” je zapravo kratica za četiri pjesme extended playa zagrebačkog benda Paul The Walrus. Mladih muzičara inspiriranih Beatlesima do te mjere da su i ime skovali od asocijacija na popularne liverpoolske bube.

Radi se o vrlo veselim, optimističnim, proljetnim pjesmama potpuno na tragu načina skladanja velikana Paula, Johna, Georgea. Singl “Not So Sweet”, zatim “1940” i “Miss Milton” su light pjesme nastale u workshopu kako se radi prvoklasni brit pop. Melodične su i zarazno pjevne, uz odličan vokal, dok je tek “Jack The Ripper” malo “strašnija” i uslovno rečeno žešća i mračnija. Prigovor bi išao u smjeru zašto samo četiri pjesme jer uz još ovoliko pjevnih pop rock pjesama mogli su izbaciti i “pravi” album i napraviti pravi ulaz na domaću glazbenu scenu.

U svakom slučaju, puno je bolje počinjati bend i karijeru ako su inspirirani pravim bendovima, a ne grupom koji će svirati obrade svojih uzora. Čekamo veliki album i drugi dio avantura Paula The Walrusa. (Dijana Čelić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame