autorski tekstovi Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

DOP Live: Jura Stublić @ Tvornica Kulture – ljubav je zakon koji pobjeđuje

Ja sam rođena 07.12.1978. u Saveznoj Republici Njemačkoj u jednom od njenih najljepših gradova – Münchenu. Prvo sam i dugo čekano dijete svojih divnih Roditelja. Na tatinu tadašnju kratku žalost rodila sam se bez piše, ali eto. Umjesto Andrije dobio je Andreju. Poslije je dobio i sina. Dobio je u svom kratkom, ali izdašnom i bogatom, poštenom životu skoro sve što je poželio i što je ostvario sa svojih 10 vrijednih prstiju, svojim kuglačkim nogama i svojim super mozgom. Uvijek je pratio Srce. I stoga si svakog 7. u mjesecu čestitam Mjesečni rođendan. Kismet je htio da ovog travnja to bude s prijateljima i Ljubavi mojom najvećom i konačno konačnom na koncertu Jure Stublića u Tvornici kulture. Kakav tulum!!!

Jura je, kao što znate, iz Sesvetskog Kraljevca. Ja sam osim što sam iz utrobe svoje Majke i iz Njemačke i iz Kobiljaka. Tamo ponosno stoji moja obiteljska kuća. Plemenska. Živjeli smo kao pleme: baka i deda, stric i strina, mama, brat i ja, psi, kanarinci i mačke i skoro svaki vikend i sve blagdane i praznike Papi. Kao dijete sam s velikim poštovanjem svaki dan prolazila pokraj male žute kuće u kojoj je sa svojim roditeljima nekada živio Jura. Meni je to značilo puno. Češće sam mu viđala oca, majke se ne sjećam. Bili su operni pjevači iz Sarajeva i živjeli kraj kuće očevog strica Jože.

Jura je s mojim stricom Dragecom išao u osnovnu školu Slavka Stančira, „ljutog partizana“, koji je jednom prilikom presreo moju prabaku Ružu. Dao joj je jabuke. To je i moja OŠ. Danas se bijedno i neinventivno zove OŠ Sesvetki Kraljevec, ali bolje i to nego npr. Gojko Šušak. Čudi me da se zapravo tako ne zove. Stric je uz smijeh prepričavao kako je Jura jednom s krova predvorja kuće skočio s kišobranom. Htio je znati koliko može letjeti. Jura je svojim životom dokazao da zna i može – letjeti.

I tako smo letjeli svi i u petak navečer. Tvornica je bila krcata!! Samo Jura i još Darko Rundek i dalje prenose i nose i razvijaju dalje i dalje u beskraj Duh Novog vala. Ok. Jura malo manje, Darko Rundek rastura! Vlado Divljan je nažalost odselio s ove Planete. A i Vještac Leiner još udara u bubanj. Đavoli odnosno Neno Belan, Marijan Ban i Daleka obala i mislim da je to to. … Ako griješim, oprostite i javite mi. Branimir Štulić je van kategorija ove prčije i naklon mu do poda zbog toga!!!!

Kako da vam prepričam dva i pol sata apsolutnog zadovoljstva, smijeha, veselja, plesa i pjevanja zbornog?! Kako??! Fuuuu….Jura je uplesao na pozornicu i plešući je otišao.  

Imao je pauzu od 20 minuta. Legitimnu, jer čovjek nije Mick Jagger, već mislim da ide na thai chi i super se drži. Ipak je on 1952/3. godište. Kakvo starenje! Ponosno i dostojanstveno bez botoxa i mijenjanja krvi. Car.

Predstavio nam je i neke nikada objavljene pjesme. Pričao o Stephenu Hawkingu, odao počast svom Prijatelju Tigranu, prepričavao anegdote svoje divne mladosti i uživao boga svoga zajedno sa svojim sjajnim glazbenicima i naravno s nama svima.

Publika je svako malo skandirala „Jura! Jura! Jura! Jura!“. Znali smo svaku riječ svake pjesme. Bilo je tu i djece i baka i djedova. „Pivo se točilo, grlo se močilo.“ (Marijan Ban), šankovi su radili besprijekorno, DJ je solidno radio svoj posao prije i tijekom pauze i odvalio nakon koncerta u Malom pogonu. Upoznali su se neki novi divni ljudi, srela se ljubav stara i prijatelj stari. Iz Sesvetskog Kraljevca. Zar ste sumnjali?! Vidimo se na InMusicu dečkasi, naravno! ;). Ljubav i ja smo rasturili dance floor na kojem smo se upoznali prošle godine nakon koncerta Ede Maajke. John Travolta i Olivia Newton John iz Zagreba. To smo nas dvoje. Ako ne vjerujete, prepoznat ćete nas jednom, ako se zadesimo na istom mjestu i kupamo se zajedno u glazbi.

Naručite si već sada karte za sljedeću godinu! Meni je ovo bio drugi pohod na Juru u Tvornicu. Bila sam i 2008. Isto super bilo, samo tada s krivim ljudima. Jbg. I takvih ima u životu. Prema mom mišljenu previše, ali i to rješavam i zato pozdrav „menađerici“ iz Fortuna Travel DMC koja se pravila da me se, kao fol,  ne sjeća iz siječnja/veljače 2018. Jebalo te menađiranje s takvim pamćenjem! SIC! Pozdrav ekipi oko dragog Sanjina! Samo naprijed! Nema granice. Ugodan tjedan svima želim! Plešite i volite se!

Peace out! Link it klik it

Andreja Babić (sve fotografije) 

 

 

 

 

Andreja Ivanova Babić

Andreja Ivanova Babić

Komentari

Reklame