Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Goran Bare i Majke na vrhu top lista s “Nuspojavama”: Novi album, nove brige, stari rock

Nakon sedam godina, Goran Bare & Majke izdali su dugo očekivan novi album nazvan „Nuspojave“ koji je odmah zasjeo na prvo mjesto top-liste prodaje albuma kao najviši novi ulaz. Album se sastoji od sedam pjesama čiju glazbu i tekst potpisuje Goran Bare, osim pjesme „I dok pleše sama s kišom“ koju je napisala Lidija Bajuk. Producent je Mario Rašić, a sadašnje Majke čine Berislav Blažević, Davor Rodik, Mario Rašić, Kruno Domaćinović i Alen Tibljaš. Kako je Bare i sam istaknuo, album predstavlja cijeli njegov dosadašnji život i potrebno ga je poslušati u cijelosti da bi se potpuno shvatio jer sadrži pjesme vrlo raznolikog izričaja i trajanja. Recenziju albuma od strane našeg kritičara donosimo uskoro.

Na drugom mjestu je Mia Dimšić s albumom „Život nije siv“, a za njom slijedi Željko Bebek i „Ono nešto naše“ na trećem mjestu. Velike skokove imaju Lana Jurčević s albumom „Tabu“ (s 40. na 25. mjesto), zatim Lidija Bačić i „Tijelo kao pjesma“ (s 38. na 24. mjesto), te grupa Markiz i njihov „Red“ (s 25. na 14. mjesto).

Najviši novi ulaz inozemnih izdanja pripao je norveškim izvođačima Marcus & Martinus i albumu „Together“ s kojime su osvojili treće mjesto, a njihov drugi album „Moments“ trenutno se nalazi na prvome mjestu liste. Između njih, na drugome mjestu je Jimi Hendrix i „Both sides of the sky“ – završni dio trilogije započete albumima „Valleys of Neptune“ i „People, hell and angels“ koji okupljaju dosad neobjavljene pjesme iz bogatog i raznolikog opusa ovog legendarnog glazbenika.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame