inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM showbiz Tehnologija

Je li vrijeme za Treći svjetski rat: SAD napala Siriju, Rusija prijeti odmazdom

Damask je napadnut. Hladni rat više nije hladni rat. Sile osovine (USA, Velika Britanija, Francuska) su jutros napale Siriju iz zraka i s mora kao odgovor na napade kemijskim oružjem u kojemu su prije nekoliko dana u sirijskom gradu Dumi ubijene desetine ljudi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin unatoč nedavnim biletaralnim razgovorima s perikom američkog predsjednika Donalda Trumpa poručuje da ovaj napad neće proći bez posljedica i da očekuju uključenje Rusije u ovaj sukob.

U prijevodu to bi značilo direktno konfrontiranje na relaciji USA – Rusija i mogućnost u slučaju krivih poteza stiskanja crvenih dugmadi koji bi mogli značiti početak Trećeg svjetskog rata.

Prema izvorima TASS.a, rusko ministarstvo obrane javlja da je sirijska protuzračna obrana presrela većinu raketa ispaljenih na Siriju, a ruski vojni izvori tvrde da tijekom zračnih udara američkih, britanskih i francuskih snaga nisu gađane ruske snage raspoređene u Siriji već da su mete locirane isključivo na lokalne terorističke snage.

Prema navodima Interfaxa također Rusi kao saveznici sirijskog predsjednika Bašara al Asada, drže da je razlog napada pokušaj ometanja misije Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala istražiti zapadne navode o korištenju kemijskog oružja u Dumi.

Tko o čemu, velesile i veliki igrači o kemijskom, nuklearnom i inim oružjima. Nije dugo bilo trzavica, treba opravdati svu tu nagomilanu proizvodnju oružja.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame