Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Tony Cetinski: General bez činova – pjevač kojem ne vjerujete prepun glazbenih spinova

“Od života samo imao sam par šamara/Brisala me sreća iz svog adresara/Mijenjao sam svijet/Ispravljao krive ceste ja…”. U ime Oca i Sina i Isuskrsta.

Tony Cetinski ima novu pjesmu u kojoj mu je autorica glazbe i teksta Aleksandra Matutinović rekla pjevat ćeš o ljubavi i rimovati “svemir” i nemir” i upotrijebit ćeš metafore “ružo bez korijena” i “dišem da ti suze obrišem” i “da ti poljubim dušu usnama”. I tako redom jer je ona sve njegovo najbolje. A u spotu su ga obukli u generalsko odijelo u kojem da prostiš karikatura dobija nova značenja premda to nije bila namjera.

Ta količina sterilnosti i površnosti pri pristupu publici i izvedbi stereotipnih i predvidljivih pjesama već se dekadama broji kao standard onoga što Cetinskijeva karijera nudi, uz časne iznimke manje bljutavih emo pokušaja. U maniri njegovih emo pokušaja osvrt bi zapravo trebao spustiti se na razinu njegovih inverzija i pokušaja prodavanja magle pod emocije kako bi bili iole razumljivi i proboji tom velebnom artu kojim obradruje one tisuće koji vjeruju njegovoj patnji i iskrenosti grlenih žica.

“Tony Cetinski je glazbeni general bez činova. Otužna figura proizvod bazno medijskih spinova. Njegova glazba poput ispuštanja plinova. Jadno uho jadna glava koja uz taj urlik spava. Svaka mu je pjesma ista shema. Tug i bijeda jest i scena koja bolje od ovog nema…” (JA)

3/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame