Aktualno knjige POP COOLTURA Zabava

Kurva, junferica i sponzoruša – hit roman na internetskom downloadu

JA SAM KURVA, JUNFERICA I SPONZORUŠA – ROMAN KOJI PROVOCIRA NAJNIŽE STRASTI

”Sretna osoba ne može napisati ovakav roman”, govori 32-godišnja Nika Ostoić, blogerica i spisateljica čiji je roman Ja sam kurva, junferica i sponzoruša Domagoj Jakopović Ribafish nazvao kobejnovskim iliti mračnim, ljutim, napisanim iz kuta gledišta mlade osobe duboko razočarane u sustav koji tlači mlade intelektualce.

”U razdoblju života u kojem sam ga pisala i osjećala sam se kao Kurt Cobain na neki način, tako da usporedba možda i ima smisla, iako mi to nije bio cilj”, govori Ostoić i dodaje ”ja bih, doduše, rekla da je to prije neka verzija Trainspottinga, ali bez droge. Odnosno, ovisi o tome što nazivate drogom”. Radnja ovog, po nekima kontroverznog, anegdotalnog romana s autobiografskim elementima smještena je u Zagrebu (ili zagrebu, malim početnim slovom, što ćete razumjeti kad pročitate roman) i Bolu na Braču, a opisuje godinu života autorice začinjenu lošim muškarcima, lažnim prijateljima, alkoholom i lijekovima. Nika Ostoić roman je napisala sa svojih 25 godina, pa je to svojevrsna oda mladosti prožetoj seks skandalima, zloporabom droga, opijata i razočaranjem u društvo i sustav.

”Čitatelji su me nazvali hrabrom” govori Ostoić i nastavlja ”ali ja se ne smatram hrabrom. Sve što sam učinila je ulila u roman svoj mozak i dušu, a bolje da me mrze zbog onoga što jesam nego vole zbog nečeg što nisam, zar ne?”. Mlada spisateljica priznaje da ju je preko dvanaest tisuća downloada u dva dana šokiralo. ”Očekivala sam možda tisuću, i to sam puno rekla jer nisam imala nikakvu medijsku podršku, sve se odvijalo preko Facebooka koji je, očito, moćno oružje”. Nika Ostoić poznata je kao djevojka sa stavom, energična i bez dlake na jeziku, još otkako je radila kao TV voditeljica i kolumnistica video portala TipiTV Danijela Tipure, čijim je avangardnim pjesmama ovaj roman upotpunjen.

‘Tipura je čovjek bez kojega danas ne bih bila ono što jesam” kaže Ostoić. ”Upravo me on, dok sam još odrastala, uvjerio da moram biti ono što jesam, i bez njegove potpore mog romana ne bi niti bilo”. Što kaže na komentare da je roman previše kontroverzan? ”Znate što, ako je opisivanje istine kontroverzija, neka tako i bude. Ako ljudi žele zatvarati oči nad jednim sasvim običnim životom, u ovom slučaju mojem, neka zatvaraju. Ne plačem za time da svi mediji hvale moj roman jer napisala sam ga radi sebe i svojih prijatelja, a ne radi toga da uđe u školsku lektiru. Seks i droge su svakodnevnica, zar ne?”.

Nika Ostoić karijeru je izgradila u magazinu Klik, gdje je ostala sve do njegove propasti. Nastavila je u Playboyu, gdje je i danas, a nada se da će skupiti sredstva kako bi ovaj roman zaživio i u tiskanom izdanju. Na pitanje čime se još bavi osim pisanjem blogova, kolumni, romana i statusa odgovara da se bavi glumom i modelingom: ostvarila sam uloge u dva filma redatelja Anđela Jurkasa – Fuck Off I Love You i Happy End i još uvijek radim kao alternativni model. Aktivna sam na više strana.

Roman možete downloadati ovdje.

Dino Tremens

Glumac, reper, slam poeta, turistički pratitelj, stipendirani student, ljubitelj neobičnih sportova i aktivnosti (snowboard, biciklizam, kečeri, MMA), vozač, avanturist, ljubitelj hrane... Rođen i živi u Zagrebu, bla, bla... Život je lijep ako se tako postaviš prema njemu. To je sve što zna o sebi.

Komentari

Reklame