Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Majke na vrhu top lista: Ljudi vole Baretove “Nuspojave”

Goran Bare & Majke drugi tjedan zaredom najprodavanije izdanje u Hrvatskoj prema podacima top-liste prodaje albuma Hrvatske diskografske udruge. Na drugome mjestu je Željko Bebek i „Ono nešto naše“, za njim slijedi Mia Dimšić i „Život nije siv“,  četvrto mjesto drži kompilacija Croatia Recordsa „40 velikih hitova: Dječje pjesme – Kad se male ruke slože“, a prvih pet zatvaraju „Dueti“ Olivera Dragojevića.
Na 14. mjesto ušao je Krešo Bengalka sa svojim novim/starim albumom „Split ZOO/Finale“, odnosno dvostrukim izdanjem koje objedinjuje nove pjesme („Split ZOO) i Krešin prvijenac („Finale“).  Juraj Belković s novim albumom „Tragovi“ stigao je na 30. mjesto, a rock-blues kantautoru su se u pjesmama pridružili i Maja Blagdan, Branko Požgajec, Dado Belković i Tedi Spalato.

Sljedeći novitet su Ogenj i njihov album „Domaj“ na 31. mjestu, a ovaj folk-punk bend uz standardne rock instrumente koristi i violinu i tamburicu dok su im tekstovi na kajkavskom, te su se time profilirali na domaćoj sceni kao sastav vrlo specifičnog zvuka. Osam godina rada Maje Posavec rezultiralo je prvim samostalnim albumom pod naslovom „Kad ne bih imala strah“ koji se smjestio na 37. mjestu, a surađivala je s više glazbenika i producenata kako bi povezala zvučnu sliku različitih faza i stilova. Treći album Miki Solusa „Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama“ zaokružio je listu na 40. mjestu, a duhoviti kantautor poznat po „catchy“ pjesmama ovime završava trilogiju koju čine „Muzika sumnjive kvalitete“ iz 2011. i „Muzika za djecu i penzionere“ iz 2015. godine.

Jack White i njegov dugo očekivan album „Boarding House Reach“ nedavno je ugledao svjetlo dana i zasjeo na prvo mjesto prodaje inozemnih izdanja. Ovim albumom Jack je napravio drastičan zaokret u izričaju s obzirom na njegove uobičajene indie uratke – upotrijebio je tehnologiju, govornu riječ, elemente gospela, rapa, funka, improvizacije… Tekstovi mu također slijede obrazac nepredvidljivosti pa tako nastaju i neobični naslovi, primjerice „Why walk a dog?“. Na drugom mjestu su  Marcus & Martinus i „Moments“, na trećem Ed Sheeran i „Divide“, četvrto je rezervirano za 2Cellos i „Score“, a na peto mjesto vratila se Lady Gaga i „Fame monster“.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame