Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz

Mary May: Softest Tune – najbolja prva pjesma domaćeg izvođača 21. stoljeća, na koljena pred novom kraljicom!!!

Nju smo čekali. Domaća glazbena scena ima novu kraljicu. Potpisnicu jedne od najboljih nastupnih pjesama svih vremena u povijesti glazbe na ovim terenima, a 21. stoljeću nesumnjivo. Odakle tolike impresije?

U vrijeme kad se utihnulo pričati o novom valu autorica vrijednih pažnje (Irena Žilić, Dunja Ercegović, Sara Renar, Sabina Herman, Nina Romić) i kad je njihov stijeg ostao tek za mahanje mladoj splitskoj kantautorici Billie Joan, pojavljuje se nešto veličanstveno. Novo, a zrelije od 90% svojih starijih i iskusnijih kolega, impresivno, zrelo, ultimativno i moćno. Autentika je njeno ime. I nije je moguće promašiti.

Djevojka pod umjetničkim pečatom Mary May predstavlja se singlom “Softest Tune” koji je remek djelom u svom najčišćem obliku. Nimalo koincidentalno nalazimo je na pola puta između dešperatnosti PJ Harvey, senzualnosti Anne Calvi, teatralnosti Patti Smith, moćnim glasom a la Florence And The Machine, ali najviše bez potrebe za ladicama i kategorizacijama, u dvorima nje same. Ovoliko impresivan nastupni singl domaća glazbena scena nije od pamtivijeka imala.

Epski moćnim vokalom urezuje vam se pod kožu prvim taktovima silovite interpretacije. Na fantastičnom tečnom engleskom Mary May biva još jedna od onih regrutiranih van hrvatske i odaslanih odavde u svijet jer svijetu pripada. Uz točnu produkciju Marka Mrakovčića onaj trena kad stihijska stvar počne dizati u bolnoj “wherever” i završavati  “And I`ll be my own My own softest tune And when I sing for me I`ll sing from you” krv se ledi u žilama i žmarci su ono što preostaje. Veličanstvena pojava. Jedna na milijun.  (JA)

10/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame