Aktualno Celebrities DOP TV film inmediasres Interview mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV Interview: Sergej Trifunović – “Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše da bi uopće postojali”!!!

Aktualni gost centralnog HTV talk showa emisije Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića bio je kontroverzni beogradski glumac Sergej Trifunović koji je u sat vremena odgovarao na pitanja vezana za odnose Srbije i Hrvatske, kulturu, zdrav razum i bolesne umove ljudi koji vode Hrvatsku i Srbiju. Pričao je o svom boravku u Americi i glumačkim ulogama i prilikama koje nije iskoristio nego propustio, recimo u filmu “Downsizing” Alexandra Paynea.

Neke od njegovih izjava odjeknule su i uzbudile mnoge desničarske i kulturnjačke duhove u Hrvatskoj, govoreći kako je Hag smijurija, kako je Hrvatska uskraćena za katarzu, kako su Šešelji i Đapići isti, kako je vrlo militantan po pitanju žutih medija koje bi vrlo rado sve spalio, a osobito ih je zasmetao dio vezan za generala Praljka. “Moja majka je išla u razred s Praljkom, u mostarskoj gimnaziji. I Goran Babić, kojem je Praljak preoteo ženu koliko znam. Majka mi je rekla da su ga zvali Slino jer se nije znao oseknuti. Cijeli taj rat, kao što kaže moj ujak iz Mostara, nije tu bio građanski rat, tu je bila seljačka buna. To je do pola bio građanski rat, od pola seljačka buna. To je bila osveta prosjaka, pogledaj kakvi su idioti isplivali i došli na bitna mjesta. To se za vrijeme Jugoslavije ne bi desilo. Kad bi u Titovoj Jugoslaviji ministar obrane bio čovjek koji nije služio vojsku poput Vulina?”.

Trezvena i neopterećena nacionalizmima razmišljanja Trifunović se dotaknuo i prošlosti: “NDH je bila jedna od pet fašističkih zemalja, minimaliziranje žrtava je najogavnija stvar koju možemo napraviti, milijun puta sam čuo za Srebrenicu da nije bilo osam tisuća ljudi, nego dvije. U čemu je razlika? Ili Jasenovac, nije 700 tisuća, nego 70 tisuća. U čemu je razlika?” govoreći kako je NDH bila velika kukavička tvorevina, a nije na tome ni stao spominjajući mjesta gdje živimo: “”Balkan je posljednje utočište anarhije, koja ima svoje retardirane oblike, ali to je dobro”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame