Aktualno Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Childish Gambino: This Is America – umorstvo najstrašnije, USA raskrinkane najrelevantnijim videom godine!!!

“This Is Not America” otuđivao se David Bowie osjećajući se kao alien i Sting ponekad u New Yorku u nekim drugim predtrumpovskim vremenima, bližim reakcijama na Reagana ili Busha ali jednako problematične pajace koji su glupošću masa dobili mandate stiskati crvenu dugmad i utjecati na dio publicus pubisa medijske svjetske velesile.

No, pravu senzaciju video spotom i društveno aktivističkom stvari “This IS America” izbacio je američki glumac/reper/komičar multifunkcionalni Donald Glover a ka Childish Gambino.

U fantastičnoj mash up stvari između tvrdog rapa basobrujačkih ritmika i world music gospel zbora uz još uzbudljiviji video spot u režiji Hira Muraija u manje od pet minuta dočarao je plesačku i ubojstvenu Ameriku anno domini 2018. Fantastična, reakcionarna, točna, relevantna, referentna, društveno konkretna stvar nešto je najvrućlje čime se dugo godina nije imalo pohvaliti puno više ne samo glazbenih reakcionara. Ovo je stvar za zabludu kako je glazba bitna i potekla iz vremena kad je glazba bila bitna i actually mogla utjecati na neke društvene promjene ili bar poentirati kritikom sistema kojem trulež viri iz sjajnih novih pakiranja. Inače, nije sve Amerika što se Amerikom zove. Uostalom, okrenite se oko sebe.

This Is Hrvatska. (JA)

10/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame