inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM showbiz Zabava

Index.hr srušio ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Martinu Dalić: Novinarstvo koje prepoznaje afere i radi razliku

Novinarstvo koje otkriva afere i kompromitirane političare je profesionalno i dobro novinarstvo. Index.hr Matije Babića godinama pokušava između lijevih i desnih opstati u medijskoj izbi zvanoj Hrvatska. Zbog “afere hotmail” i mailova koje je proteklih dana objavio Index, ostavku je podmijela potpredsjednica vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić, a premijer Plenković isfrfljao je mnoštvo standardnih floskula. Podsjećamo, Index je u srijedu, 9. svibnja objavio tekst o mailovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Martina Dalić te tvorci Lex Agrokor, koji su “nagrađeni” na razne načine zbog svoje uloge u stvaranju bitnog zakona. Na samom Indexu navode kako “iz dokumentacije i mailova koje posjeduje Index proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja”.

Posljedica istraživačkog novinarstva je i činjenica kako su svi vodeći i svjetski mediji prenijeli informaciju o novinarskim radom uvjetovanoj ostavci, poput Associated Press koji piše kako je uzrok ostavke bila objava privatnih e-mailova koje je razmjenjivala s piscima Lex Agrokora, a koji ukazuju na mogući sukob interesa tijekom procesa restrukturiranja Agrokora. “Osobno nisam učinila ništa loše, nemoralno ili ilegalno”, AP prenosi izjavu ex ministrice Martine Dalić i piše kako je upravo nezavisni portal Index.hr objavio mailove prošlog ponedjeljka te napominju da su stručnjaci koje je u mailovima konzultirala kasnije zaposleni kao savjetnici za “velike novce”.

AP piše i kako je ex potpredsjednica i ministrica Martina Dalić danas pozvala da se istraži tko je dostavio Indexu njezine privatne mailove.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame