Aktualno Festivali Glazba inmediasres Kritike mediji Moda POP COOLTURA showbiz Zabava

Netta: Toy – infantilna prosječna plesna glupost i podvala pod ženska prava

Nismo gledali ovogodišnji Eurosong i nije nas briga bi bila jedina ispravna reakcija na svu tu buku koja se stvara oko jedne od najgledanijih televizijskih produkcija u godini. Ali, na žalost nije točno. Čak smo morali i uključiti ton i poslušati koja je to pjesma slavljena kao pobjednica.

Ono što smo saznali nije nas previše iznenadilo ali niti začudilo. Ako uključite razum pa shvatite da izbor za pjesmu Eurovizije najmanje opet ima veze s glazbom a čini se da su pobjednicu nagradili zbog političke poruke o ženskim pravima. Točnije, pokušaju pričanja o njima. Jer glupljeg teksta i poruke čitanja između redaka rijetko da ste mogli pronaći ali nećemo vam sada priuštiti prijevod čitave pjesme.

Glazbeni dio je napravljen da podsjeća na modernu plesnu klasiku, pjesmu koju izdvaja tek proizvođenje infantilnih zvukova na početku prije instrumentala dijelova a poslije je mješavina latino dancea i nekih trikova koji su podsjetili na Missy Elliot i Azealiu Banks. Vizualno podsjeća na Bjork a njeno stajanje iz DJ mašinu je samo trik. Sve u svemu potpuno prosječna pjesma i dokaz kako je masama lako podmetnuti. (Dijana Čelić)

5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame