Aktualno Celebrities film Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Buba u uho: A što ako je “This Is America” savršeni sekundarni marketing za “Solo”?

Dugo vremena se nije ovoliko buke diglo u socijalnim medijima oko jednog video spota, kritički i estetski usmjerenog kontra nasilja u Sjedinjenim Američkim Državama. Toliko popratnih panela objašnjavanja, diskusija, interpretacija i reinterpretacija poruka – takav se socijalni angažman ne samo zainteresiranih crnaca nije doživio dugo dugo vremena. “This Is America” je postao najgledaniji spot zadnjih nekoliko dana ali i najkomentiraniji.

Donald Glover, glumac, komičar, redatelj, ovaj puta u alter egu Childish Gambina odaslao je hvalevrijednu poruku višenamjenski u video spotu o njegovom domu i Americi u donaldtrumpovskoj eri i razdoblju u kojem se brine više za njegovanje oružja nego živih bića. Da je stvar čista i bez tolikog medijskog back upa mogli bismo preživjeti i pomiriti se samo s činjenicom da se radi o viralnom videu proširenom zbog jednostavne i humane snage odaslane poruke.

No, paralelno s videom lagano se ispod pojasa počelo gotovo sramežljivo pojavljivati najava za novi “nastavak” Star Wars sage ovaj puta u spin offu “Solo” koji je priča o Han Solu, jednom od kultnih likova “Ratova zvijezda” u kojem gle čuda jednu od main cast epizoda ima upravo dotični raper glumac Donald Childish Gambino Glover.

Da nije nešto od svih spomenutih akcija zapravo plaćeno i tempirano kako bi izašlo baš u vrijeme nevrijeme kad se očekuje  treba s obzirom na spomenutu promociju filma i je li tu žrtvovano nešto od istinitosti ili je sve ok dokle god cilj opravdava sredstvo ;).

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame