Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

Mel Camino u Vinylu: Nastup i novi album “Kad? Sad!” instantno oduševljava

Premda nas je Zlatko Majsec, književnik, glazbenik i frontmen benda Mel Camino lagao, ne možemo se previše ljutiti. Za prošlotjednu svirku Mel Camina u Vinylu nije došao obučen u Plenkovića, ali promjene je ipak najavio. Singl „Novo vrijeme“ s njihova najnovijeg, četvrtog albuma „Kad? Sad!“ bio je apsolutni hit, oduševivši publiku kao zadnja pjesma večeri, pogotovo kada je na zahtjev pedesetak okupljenih ljudi ista izvedena u bisu. To dokazuje kako je ovaj velikogorički bend u jedanaest godina uspio okupiti stalnu publiku i pratioce, a sve više uspijeva privući i nove poklonike za svoju glazbu.


Mel Camino svira beskompromisni rock u kojemu se, kako su neki od posjetitelja primijetili, osjeti i malo EKV-a i Pipsa, pogotovo jer Majsec glasom neodoljivo podsjeća na Rippera. Rezultat: publika koja pozitivno reagira trzajući glavom i udovima u njihovom ritmu. Dok svira, Mel Camino ima fantastičnu kemiju peteročlanog benda koji istinski uživa u onome što radi. Poglavito Majsec koji svirajući, plešući i pjevajući zrači nevjerojatnom energijom, ali ni njegovi kolege nimalo ne zaostaju. Energičnost bi kod pjevanja vjerojatno bila i izraženija, ali nažalost, mora se priznati da je tonac mogao napraviti puno bolji posao, kako za glavnog pjevača, tako i za ostatak benda koji je povremeno vlastitim vokalima nastojao pojačati nastup. U petnaest odsviranih pjesama, posebno želim istaknuti pjesmu „Lego kockice“ koje su mi apsolutno najjača stvar na novom albumu, kako zbog nježne glazbene podloge s kratkom, ali izvrsno tempiranom žestinom u refrenu, tako i zbog upečatljivog teksta. A upravo to je ono što karakterizira cijeli album: plesna i poletna žeština i nježnost, ritmičnost i tekstovi nabijeni emocijama. Sam bend, čini se, sasvim opravdano, najponosniji je uz “Novo vrijeme” i na pjesme “Škvadra” i “Terasa”,.
Zanimljivo, Majsec je s pozornice fotografirao publiku oduševljen odazivom koji bi nakon jedanaest godina svakako trebao biti veći. Itekako ga i zaslužuju, a i čini mi se kako je samo pitanje trenutka kada će se pozicionirati na razinu popularnosti najistaknutijih rock bendova domaće scene. U prilog tome im govore sve veća medijska eksponiranost, hrpa spotova koje su snimili za pjesme s novog albuma, ali isto tako i ono što je za glazbu ipak najvažnije, to je njihovo fantastično glazbeno umijeće koje besramno prezentiraju svojoj publici.
Ivor Kruljac

Ivor Kruljac

Ivor Kruljac

Novinar, publicist i književnik. U slobodno vrijeme voli studirati.

Komentari

Reklame