Aktualno Celebrities film inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Solo (R. Howard) – je li veliki problem ako kažemo da je Solo sranje?

Space western. OK. Ali jedan od potencijalno brojnih spin offova Ratova zvijezda je unatoč odličnom marketingu jedan ispodprosječan film koji svoje kno rezultate duguje prvenstveno nekritičnosti vojske Star Wars obožavatelja prije nego ikakvom drugom geniju inače sjajnog redatelja Rona Howarda. Jer, ako ćemo iskreno novi Han Solo (Alden Ehrenreich) nije ni sjena originalu Harrisonu Fordu kao tumaču koji nam se usadio u memoriju kao “original”.

Otkrivanje njegovog ulaska u Star Wars ekipu je ono na čemu se bazira ova svemirske jurnjava i pucnjava. Tvorci su računali ako je prošla ideja “Black Panthera” koja će neprirodno spojiti afrička plemena i svemrske brodove onda ni rani dani mladog heroja ne bi trebali imati većih problema. Matematika producenata je dobra.

Tolika vojska fanova će gledati Sola bez obzira na to koliko je dobar ili loš jer niti jedna epizoda njihovog serijala se ne propušta. Procjene su da ćemu trebati pola milijarde dolara na box officeu da povrati status i uloženi novac, a hoće li kroz DVD distribuciju doći dotle vidjet ćemo jer prema kino rezultatima nije impresionirao.

Ne treba izostaviti još očekivanih i postojanih glavnih uloga – Woody Harrelson kao Hanov mentor Tobias Beckett i trenutno popularni glumac/reper Donald “This Is America” Glover kao svemirski muljator koji se dobro zabavljaju u svojim ulogama. Dobra strana filma je što i izgleda kao da je sniman u poluzafrkanciji i nema namjere slati ozbiljne poruke (kao zamka u koju su upali treći Avengersi) a specijalni efekti su moćni, uostalom ne bi Lucas nikada više dozvolio svojoj sapunici neke trivijalne akcijske sekvence. Dovoljan će mu biti trivijalan scenarij.

Dobro, bit ćemo pošteni, nije baš sranje kako naslovom klikbejtamo ali sigurno nije ni dovoljno vrijedan film da bismo mu trebali odvajati pažnju. (Andreja Galić)

6/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame