Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA sex showbiz Zabava

E.N.I.: Van kontrole – moderni electrofunk za revitalizaciju karijere riječkih pop diva

Dugo ni glasa od ENI-ca, riječkog vokalnog pop ogranka i mjere za izdržljivost formacije četiri pop glasa i četiri sexy figure alias stasa. Nakon što su Divasice prestale, a Feminem nikad izašle iz onog estradizacijskog začaranog kruga, ENI-ce su opstajale taktikom rijetkog javljanja kad nije bilo razloga za pjesmu. Tako se u pripremama osmog studijskog albuma nudi jedna od njihovih ponajboljih i najmodernijih stvari karijere.

Uvijek u talu s riječkim autorima koji su lakše razumijevali njihove potrebe ovaj puta dobivaju moderni i dinamični electro funk kakvog se ne bi La Roux u najboljim post “Bulletproof” danima posramila. Ovaj puta Vlado Tomić radi sivu tvar, a ENI-ce igraju na senzualnu autoerotičnost koja ih ne napušta ni dvije dekade poslije pionirskih dana.

“Van kontrole” je dinamični, uptempo pop rock iznimno pametno produkcijski centriran (Matej Zec iz Leta3) čiju je vizualnu nadgradnju u “tribute to 80`s” začarala mlada riječka redateljica Kristina Barišić, sasvim neslučajno povezana začaranim krugom sa svim autorsko izvedbenim elementima ove densoidnjačke stvari. Šaroliki vizualni sjajno korespondiraju s pulsiranjem ritma melodične stvari. A ENI-ce su još uvijek mjerila za senzualno i prigušeno erotično kad god se uvuku u nešto usko i na visoke pete.

E sad, da postoji iole modernih radio postaja u nas koje bi trljale ruke nad ovakvim komadima kojima bi mogli udarati kvalitativnu kontru kuknjavi nad najezdom narodnjaka, ne bi bilo problema. Stvarnost je na žalost drugačija. Formatiranima treba vječnost za reagiranje a na žalost baš u vrijeme kad domaća pop scena doživljava procvat u svakom segmentu 8Franka Batelić, Tonka, ENI, mnoštvo…). (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame